Simulare Bacalaureat 2024: Modele de subiecte la Matematică

Autor: Denisa Irimia

Elevii din clasele a 12-a se pregătesc intens pentru a susține simulările Bacalaureatului din 2024, având la dispoziție modele de subiecte elaborate în acest scop.

Simulările pentru BAC 2024 au rolul de a-i familiariza pe elevi cu structura și dificultatea probelor, oferindu-le oportunitatea de a se antrena și a se evalua înainte de examenul final.

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2024. Modele de subiecte pentru limba română. Calendarul examenelor la nivel național

Simulare Bacalaureat 2024

Prin participarea la aceste simulări, elevii își pot consolida cunoștințele și pot identifica eventualele lacune, contribuind astfel la o pregătire mai eficientă pentru Examenul Național de Bacalaureat din 2024.

În luna ianuarie, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) din Sibiu a prezentat elevilor un model de subiect la examenul de Matematică pentru Bacalaureatul din 2024, conform unui comunicat primit de redacție.

Informația a fost adusă la cunoștință prin intermediul unui comunicat oficial. Pentru a veni în sprijinul elevilor, în cadrul acestui articol, puteți găsi și descărca baremele corespunzătoare celor 4 subiecte propuse, în funcție de specializare: Mate-Info, Științe ale Naturii, Pedagogic și Tehnologic.

În luna decembrie a anului precedent, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Sibiu au informat că instituția va pune la dispoziție lunar teste de antrenament la disciplina de Matematică, oferind astfel elevilor oportunitatea de a se pregăti pentru examenele ce urmau să aibă loc în vara acelui an. Se preciza că această inițiativă nu va include lunile ianuarie și martie, perioade în care simulările județene la Matematică erau programate să aibă loc.

În luna mai a anului 2024, simulările județene la matematică din Sibiu au fost programate să aibă loc, oferind școlilor posibilitatea de a alege momentul în care să le desfășoare. Această decizie a fost luată în contextul în care Ministerul Educației stabilise simulările naționale pentru Evaluarea Națională clasa a VIII-a și Bacalaureatul în lunile februarie și martie, iar inspectoratele școlare au recomandat unităților de învățământ să renunțe la organizarea simulărilor la nivel județean în această perioadă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Când vor avea loc probele

Conform programului oficial, simularea pentru Bacalaureatul din 2024 se desfășoară în intervalul 4-7 martie.

Conform procedurii Ministerului Educației, probele simulării naționale încep la ora 09:00, moment în care în fiecare sală de examen sunt deschise plicurile sigilate conținând subiectele multiplicate. Participanții la simulare sunt autorizați să intre în săli până la ora 08:30.

Candidaților li se acordă un interval de trei ore pentru a rezolva subiectele primite, începând de la încheierea distribuirii foilor cu subiectele respective.

Această simulare oferă elevilor oportunitatea de a se familiariza cu condițiile examenului, contribuind astfel la o pregătire mai solidă în vederea Examenului Național de Bacalaureat din 2024.

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2024: Calendarul examenelor și sfaturi pentru elevi

Simulare BAC 2024: Calendarul probelor

4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor.