Simulare Bacalaureat 2024: Modele de subiecte la Română

Autor: Denisa Irimia

Ce subiecte vor pica la simularea de bacalaureat

Sursa: edu.ro

Elevii din clasa a XII-a se angajează în procesul de pregătire intensivă pentru a susține simularea examenului de bacalaureat în anul 2024. În acest context, sunt disponibile pentru studiu și practică modelele de subiecte la proba de Limba și Literatura Română.

Simulare Bacalaureat 2024: Clasa a 12-a reprezintă un moment extrem de semnificativ pentru elevi, culminând cu susținerea examenului de bacalaureat în anul 2024, cunoscut și sub denumirea de examenul maturității.

Pentru a evalua și consolida cunoștințele acumulate înainte de acest eveniment crucial în parcursul lor școlar, elevii se pregătesc să participe la simularea Bacalaureatului pentru anul 2024, într-un efort de a determina nivelul lor actual de pregătire.

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2024. Modele de subiecte pentru limba română. Calendarul examenelor la nivel național

Când are loc simularea Bacalaureatului pentru anul 2024

Elevii din clasa a XII-a au programată simularea examenului de Bacalaureat pentru anul 2024 în perioada 4-7 martie.

În acest interval, aceștia vor avea oportunitatea de a evalua și consolida cunoștințele acumulate înainte de examenul maturității, oferindu-și posibilitatea de a evalua nivelul lor de pregătire.

Însă, mai mult decât atât, simularea are rolul important de a familiariza elevii cu atmosfera specifică examenului și cu procedurile pe care trebuie să le respecte în timpul desfășurării acestuia.

4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor.

Prima probă a simulării examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasa a XII-a este cea la Limba și literatura română, iar aceștia sunt obligați să respecte regulile și programul stabilite în anii anteriori.

Începând cu ora 09:00, examenul va debuta oficial, însă elevii implicați în simulare sunt îndemnați să pășească în sala de examen până la ora 08:30.

La ora stabilită, adică 09:00, supraveghetorii vor proceda la deschiderea plicurilor sigilate conținând subiectele simulării examenului de Bacalaureat la Limba Română. Elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru a rezolva în mod adecvat subiectele respective, perioadă în care vor fi atent supravegheați de personalul examinator.

Citește și: BAC 2024: Calendarul examenelor pentru clasa a 12-a

Modele de subiecte la Română

Se încurajează elevii care participă la simularea examenului de Bacalaureat la Limba și Literatura Română să își înceapă pregătirea, având acces la modelele oferite de Ministerul Educației pe platforma online subiecte. edu.ro. Acest site furnizează candidaților modele de subiecte pentru toate materiile incluse în examenul de Bacalaureat, oferindu-le, de asemenea, baremele pentru corectarea acestora.

Este o resursă utilă ce le permite elevilor să se familiarizeze cu structura și cerințele examenului, pregătindu-i astfel în mod corespunzător pentru simulare și pentru examenul de Bacalaureat propriu-zis.

Elevii care doresc să iasă din sala de examen înainte de expirarea celor trei ore alocate pentru rezolvarea subiectelor au această posibilitate, cu condiția să fi trecut jumătate din intervalul de timp alocat, adică o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor în sălile de examen. Este important de menționat că, în conformitate cu regulile, acești elevi nu au voie să părăsească sala cu foaia pe care au primit subiectul. Această măsură asigură un echilibru în ceea ce privește timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor și contribuie la menținerea integrității procesului de examinare.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?