Simulare Bacalaureat proba scrisă la Matematică și Istorie 2024: Acestea sunt subiectele și baremele de azi

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 05 mar 2024, 15:06

Marți, 5 martie 2024, elevii clasei a XII-a susțin proba scrisă la Matematică

Sursa: pexels.com

Marți, 5 martie 2024, elevii clasei a XII-a au susținut proba scrisă la Matematică și la Istorie pentru Simularea la Bacalaureat 2024.

Elevii clasei a XII-a au susținut azi simularea pentru proba scrisă la Matematică și Istorie, pentru Bacalaureat 2024. Notele nu vor fi trecute în catalog. Iată cum poți afla care au fost subiectele și baremele de azi, din articolul de mai jos:

Update: Subiectele de la simularea scrisă la Matematică și Istorie pentru Bacalaureat 2024

Acestea sunt subiectele de azi de la simularea scrisă la Matematică și Istorie pentru Bacalaureat 2024, în format PDF:

 

Simulare Bacalaureat proba scrisă la Istorie

Simulare Bacalaureat proba scrisă la Istorie

 

Simulare Bacalaureat proba scrisă la Matematică

Simulare Bacalaureat proba scrisă la Matematică

 

Marți are loc simularea la Matematică și Istorie pentru BAC 2024

Simularea Bacalaureatului 2024 continuă marți, 5 martie, odată cu proba la matematică sau istorie, în funcție de proba obligatorie a profilului. Această etapă este extrem de importantă pentru viitorii absolvenți de liceu, oferindu-le posibilitatea de a-și evalua cunoștințele în perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie.

Subiectele și baremele pentru proba scrisă la Matematică și Istorie vor putea fi descărcate, în format PDF, după ora 15:00, de pe pagina subiecte.edu.ro sau revenind la acest articol.

Începând cu ora 9:00, în fiecare sală de examinare vor fi distribuite subiectele corespunzătoare probei la matematică sau istorie, marcând începutul probei la matematică a simulării Bacalaureatului 2024.

Elevii de clasa a XII-a se vor prezenta la această probă cu scopul de a demonstra competențele dobândite în cadrul studiilor lor. Elevii de la profilul real și tehnologic vor susține proba la matematică, în timp ce cei de la profilul uman vor susține proba la istorie.

Este important de menționat că la proba de matematică este permisă folosirea instrumentelor de desen, precum rigla și echerul, iar pentru desene, creionul negru.

Proba va începe la ora 09:00, iar candidații vor avea acces în săli pe baza actului de identitate, după ce își vor depozita bagajele conform regulilor stabilite în centrul lor de examen. După o oră și jumătate de la începerea probei, adică de la ora 10:30, candidații vor putea părăsi sala de examen conform procedurilor stabilite.

Subiectele vor fi distribuite de profesorii asistenți din plicurile sigilate primite de la comisia de organizare la ora 9. După finalizarea probei, lucrările vor fi scanate la catedră de către profesorii asistenți și încărcate în platforma de corectare digitalizată.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

În cadrul simulării, cel puțin un capitol a fost exceptat din programa completă de Bacalaureat 2024 la Matematică, conform programei pentru simularea examenului, care a fost reglementată prin ordinul ministrului educației nr. 6.760 din 7 decembrie 2023.

Citește și: Simulare Bacalaureat Limba și literatura română 2024: Care au fost subiectele și baremele de azi

Calendarul complet pentru Bacalaureat 2024

Pentru a furniza o imagine de ansamblu a calendarului complet al examenului național de Bacalaureat 2024, atât pentru sesiunea iunie – iulie 2024, cât și pentru sesiunea de toamnă 2024, se prezintă următorul calendar:

Pentru sesiunea iunie – iulie 2024:

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

17 – 27 iunie 2024: Probele scrise și orale

8 – 12 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Pentru sesiunea de toamnă 2024:

15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților

8 – 22 august 2024: Probele scrise și orale

26 – 30 august 2024: Rezolvarea contestațiilor

30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

Citește și: Simulare Bacalaureat 2024: Modele de subiecte la Geografie

În final, subliniem importanța simulărilor și a pregătirii atente pentru examenul de Bacalaureat, care reprezintă un moment crucial în parcursul educațional al fiecărui elev de liceu. Este o oportunitate de a testa cunoștințele acumulate și de a se familiariza cu atmosfera examenului, pregătindu-se astfel pentru performanțe academice de succes.