Simulare Evaluare Națională 2022. Luni încep simulările pentru Evaluarea Națională 2022. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 18 dec 2022, 05:30

Simulările pentru Evaluarea Națională 2022 vor avea loc în luna aprilie 

Sursa: canva.com

Simularea pentru Evaluarea Națională 2022 are loc la începutul lunii aprilie 2022, prima probă fiind programată luni, 4 aprilie 2022. Iată care este calendarul complet al simulării Evaluării Naționale 2022.

Simularea pentru Evaluarea Națională 2022 începe luni, 4 aprilie 2022, cu proba la limba și literatura română. Aceste simulări au rolul de a-i pregăti pe elevii de clasa a VIII-a pentru examenele care vor avea loc în doar câteva luni. Astfel, Ministerul Educației a decis ca astfel de simulări să aibă loc atât pentru Evaluarea Națională 2022, cât și pentru Bacalaureat 2022, mai ales în contextul în care, în ultimii doi ani, cursurile s-au desfășurat mai mult în mediul online.

Pe ce dată au loc simulările pentru Evaluarea Națională 2022 și care sunt materiile de examen? 

Simulare Evaluare Națională 2022. Data exactă la care elevii vor susține simulările în acest an

Ministerul Educației a anunțat data la care sunt programate simulările Evaluării Naționale 2022. Luna aprilie începe cu emoții pentru elevii de clasa a VIII-a, având în vedere că cele două simulări vor avea loc la începutul acestei luni, după cum urmează:

  • 4 aprilie 2022:  Simulare Evaluare Națională 2022, proba la Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 5 aprilie 2022: Simulare Evaluare Națională 2022, proba la Matematică (probă scrisă)
  • 6 aprilie 2022: Simulare Evaluare Națională 2022, proba la Limba maternă (probă scrisă)

Elevii vor primi rezultatele simulării Evaluării Naționale 2022 pe data de 14 aprilie.

Rolul acestor simulări este de a-i face pe elevi să se obișnuiască cu atmosfera din sala de examen, dar și cu emoțiile, astfel încât să se descurce cât mai bine la finalul anului școlar 2021-2022, atunci când vor susține Evaluarea Națională 2022, cel mai important examen de până acum pentru ei.

Regulile după care se desfășoară simulările pentru Evaluarea Națională 2022 

Chiar dacă este vorba doar despre simulări, Ministerul Educației atrage atenția că aceste testări ar trebui tratate cu maximă responsabilitate de elevii de clasa a VIII-a, având în vedere că se vor desfășura după aceleași reguli care se vor aplica și la Evaluarea Națională 2022 din această vară. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Accesul elevilor în sala de examen va fi permis doar până la ora 08:30, urmând ca cele două probe scrise, la Limba şi literatura română și Matematică să înceapă la ora 09:00. Elevii de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție 2 ore pentru a trata subiectele de examen, iar timpul se va scurge din momentul în care fiecare elev va intra în posesia subiectelor.

La fel ca în fiecare an, subiectele de examen vor fi elaborate doar pe baza programei de examen pentru Evaluarea Națională 2022.

Citeste si: Simulare Bacalaureat 2022. Pe ce dată au loc simulările la BAC 2022

Cum se pot pregăti elevii de clasa a VIII-a pentru simularea Evaluării Naționale 2022?

Pentru a veni în sprijinul elevilor de clasa a VIII-a, Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pe care elevii le pot rezolva înainte de a susține simulările Evaluării Naționale 2022. 

Subiectele pe care elevii de gimnaziu le vor primi atât la simulări, cât și la Evaluarea Națională 2022 vor fi construite în aceeași manieră.

 

 

Simulări Evaluarea Națională 2022. Ce se întâmplă cu notele obținute de elevi? 

Simulările pentru Evaluarea Națională 2022 sunt menite să îi facă pe elevi să se obișnuiească cu atmosfera de examen, dar și să arate care este nivelul lor de pregătire la momentul actual și unde ar trebui să mai lucreze. Astfel, notele pe care elevii le vor obține la simulările pentru Evaluarea Națională 2022 nu se vor trece în catalog, cu excepția acelor situații în care elevii vor solicita acest lucru profesorului, prin intermediul unei cereri scrise.

Notele de la simulări vor fi analizate la clasă, iar elevii vor primi sfaturi în legătură cu modul în care pot proceda pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare. 

Citeste si: Simulări BAC 2022, calendarul complet al probelor. Pe ce dată vor susține elevii simulările examenului de Bacalaureat în anul 2022