Subiecte și barem de corectare simulare Evaluare Națională 2022, proba la Limba și literatura română. EDU.RO a afișat subiectele la Română și baremul de corectare, la simularea Evaluării Naționale 2022

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 04 apr 2022, 15:05
Subiecte română simulare Evaluare Națională 2022 Foto(8)

Simulare Evaluare Națională 2022 începe pe data de 4 aprilie 2022 cu proba la Limba și literatura română. Ce subiecte au picat la română la simularea Evaluării Naționale 2022?

La început de aprilie, elevii de clasa a VIII-a susțin simularea Evaluării Naționale 2022. Cum arată subiectele la română pe care le-au primit viitorii absolvenți de gimnaziu la simulare Evaluare Națională 2022? Iată ce au avut de rezolvat elevii. 

UPDATE ORA 15:00: Subiectele la română și baremul de corectare au fost publicate pe EDU.RO.

 

 

 

 

UPDATE ORA 11:40: Acestea sunt subiectele la română pe care le-au primit elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2022. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Subiecte română simulare Evaluare Națională 2022. Cum arată broșura cu subiecte la limba și literatura română?

Prima probă din cadrul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022 este proba la limba și literatura română. Conform calendarului oficial publicat de Ministerul Educației, proba la română a simulării Evaluării Naționale 2022 este programată pe 4 aprilie 2022. Pentru această probă, elevii de clasa a VIII-a primesc subiecte la limba română.

La Evaluarea Națională 2022, dar și la simularea Evaluării Naționale 2022, subiectele la limba și literatura română sunt concepute sub forma unei broșuri. La rândul ei, broșura este împărțită în două subiecte. La subiectul I, elevii primesc două texte, iar pe baza acestora au de rezolvat mai multe cerințe, iar la subiectul II au de redactat un text, în funcție de cerința scrisă pe foaia de examen.

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2022. Luni încep simulările pentru Evaluarea Națională 2022. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

Subiectele la română pe care elevii le vor primi la simularea Evaluării Naționale 2022 presupun completarea unor căsuțe cu răspunsul corect, dar și redactarea unor răspunsuri mai complexe. Primul subiect de pe foaia de examen la limba română este notat cu 70 de puncte, al doilea cu 20 de puncte, iar 10 puncte sunt oferite din oficiu.

Elevii de clasa a VIII-a care susțin proba la limba română în cadrul simulării Evaluării Naționale 2022 trebuie să știe că unele subiecte la română nu pot fi rezolvate direct pe foaia de examen, având în vedere că

trebuie doar completată litera corespunzătoare răspunsului corect. Pentru aceste situații, elevii pot folosi ciorne.

Subiectele la română pe care le vor avea elevii de clasa a VIII-a de rezolvat în cadrul simulării Evaluării Naționale 2022 vor fi afișate pe EDU.RO și tot acolo va fi postat și baremul de corectare. Mai mult, subiectele vor fi actualizate în timp real și pe kanald.ro.

Simulare Evaluare Națională 2022, proba la Limba și literatura română. La ce oră începe simularea la română?

Simularea Evaluării Naționale 2022 începe luni, 4 aprilie 2022. Prima probă pe care o vor susține elevii de clasa a VIII-a în cadrul simulărilor Evaluării Naționale 2022 este proba la limba și literatura română. Pentru această probă, elevii trebuie să fie prezenți la unitățile de învățământ la ora 08:00, iar cel mai târziu, accesul în sala de examen se poate face până la ora 08:30. Elevii vor primi broșurile cu subiecte la română și vor avea la dispoziție 15 minute pentru a completa caseta de identitificare. După completarea spațiului destinat datelor personale, elevii de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea subiectelor pe care le vor primi la română în cadrul simulării Evaluării Naționale 2022.

În cazul în care un elev termină de rezolvat subiectele la română mai repede, acesta poate părăsi sala de examen înainte de expirarea celor 2 ore avute la dispoziție pentru tratarea subiectelor. Cu toate acestea, elevii trebuie să rămână în sala cel puțin o oră de la începerea rezolvării subiectelor. La finalul probei, elevii de clasa a VIII-a nu vor putea părăsi sala de examen cu subiectele pe care le-au primit la română la simulare Evaluare Națională 2022, având în vedere că acestea sunt concepute sub forma unei broșuri, iar aceasta conține atât subiectele, cât și rezolvările.

Calendar simulare Evaluare Națională 2022. Care sunt probele de examen?

Simularea pentru Evaluarea Națională 2022 constă în 2 probe pentru elevii de clasa a VIII-a. Aceștia susțin probe scrise la limba și literatura română și matematică. Pentru elevii de clasa a VIII-a care aparțin minorităților naționale se organizează și proba la limba maternă. 

  • 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;
  • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
  • 14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Elevii de clasa a VIII-a vor afla notele la simularea Evaluării Naționale 2022 pe data de 14 aprilie. Profesorii vor discuta la clasă cu elevii pentru a vedea cum își pot îmbunătăți aceștia performanțele școlare. Notele nu vor fi trecute în catalog, nu vor fi făcute publice și nici nu pot contestate. 

Citeste si: Când află elevii notele la Simulare Bacalaureat 2022 și Simulare Evaluare Națională 2022

Ce le este interzis elevilor de clasa a VIII-a care susțin simularea Evaluării Naționale 2022?

Elevii de clasa a VIII-a care susțin simulările pentru Evaluarea Națională 2022 trebuie să știe că există o serie de lucruri care le sunt interzise în timpul probelor. Mai exact, elevii nu au voie să comunice între ei, cu persoane aflate în afara sălii de examen sau să folosească materialele ajutătoare în timpul examenului.

Elevii nu pot intra în sala de examen cu telefonul mobil sau cu ghiozdane, penare sau ale obiecte personale, acestea fiind depozitate într-un spațiu stabilit de comisie.

Dacă încalcă regulile, elevii de clasa a VIII-a pot fi eliminați din sala de examen.

 

Sursa: edu.ro

ziarulunirea.ro