Simulare Istorie Bacalaureat 2022. Ce subiecte au primit liceenii la ISTORIE, la simulare BAC 2022. Barem de corectare

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 29 mar 2022, 15:14

Astăzi, absolvenții de clasa a XII-a au susținut simularea examenului de Bacalaureat 2022, proba la Istorie. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la simularea de BAC 2022, proba la istorie?

Absolvenții care au urmat un liceu cu profil uman au susținut marți, 29 martie, simularea examenului de Bacalaureat 2022, proba la istorie. Cum arată și cum se rezolvau subiectele la istorie?

Subiecte simulare Istorie Bacalaureat 2022

Elevii din anii terminali de liceu au susținut marți, 29 martie, simularea examenului de Bacalaureat 2022, proba la istorie. Absolvenții care au urmat un liceu cu profil uman au primit subiecte la istorie, în timp ce elevii care au urmat un liceu cu profil real au susținut proba la matematică. 

Citeste si: Simulări BAC 2022, calendarul complet al probelor. Pe ce dată vor susține elevii simulările examenului de Bacalaureat în anul 2022

Subiectele de la părțile I și II sunt, în general, de nivel mediu, astfel șansele de promovare a examenului de Bacalaureat sunt mai mari.

În prima parte a lucrării, elevii primesc două texte pe baza cărora au de rezolvat mai multe cerințe, la al II-lea subiect, absolvenții de liceu primesc încă un text pe baza căruia au de rezolvat mai multe cerințe, iar la subiectul III,

elevii trebuie să redacteze un eseu pe baza unei teme date.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În anul 2022, structura subiectului de BAC la istorie rămâne aceeași. Astfel, subiectul la istorie, în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2022, a fost compus din trei părți.

Așadar, elevii de clasa a XII-a au primit la simularea examenului de BAC 2022, proba la istorie, subiecte concepute astfel încât să cuprindă materia prevăzută de programa școlară.

Subiectele la istorie pe care elevii de la profilul uman le-au avut de rezolvat la simularea examenului de Bacalaureat 2022 vor fi încărcate pe Edu.ro, tot acolo urmează să fie postat și baremul de corectare, astfel încât elevii să poată vedea cum se rezolvau corect cerințele de la simularea examenului de BAC 2022.

Ce subiecte au picat la Istorie, la simulare BAC 2022 

Barem simulare Istorie Bacalaureat 2022

Ce se întâmplă cu notele pe care elevii le vor obține la simularea de Bacalaureat 2022

Ministerul Educației a precizat că aceste simulări de BAC sunt menite pentru a-i pregăti pe elevi pentru examenul de Bacalaureat 2022. Absolvenții de liceu vor intra în atmosfera de examen și în funcție de notele pe care le vor obține la cele trei probe vor putea afla la ce nivel se află din

punct de vedere al cunoștințelor. Notele de la simularea de BAC 2022 nu vor fi trecute în catalog, ci doar vor fi discutate la clasă.

Citeste si: Simulare Bacalaureat 2022. Luni încep simulările la BAC 2022. Calendarul complet al probelor

Calendar simulare Bacalaureat 2022. Când are loc simularea la istorie și când vor fi afișate rezultatele

  • 28 martie 2022: Proba E) a)- probă scrisă- Limba şi literatura română
  • 29 martie 2022: Proba E) c)- probă scrisă- proba obligatorie a profilului
  • 30 martie 2022: Proba E) d)- probă scrisă- proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 martie 2022: Proba E) b)- probă scrisă- Limba şi literatura maternă
  • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

 

SURSA: ziarulunirea.ro ,   edu.ro