Simulare Română Bacalaureat 2022. Ce poezii au picat la subiectul 3 la simulare Limba Română, real și uman. Edu.ro a afișart subiectele la simularea de BAC 2022

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 mar 2022, 15:23
Ce a picat la subiectul 3 la simulare Limba Română Bacalaureat 2022 Foto(4)

Subiectul 3 este cel care le pune cele mai multe probleme elevilor de clasa a XII-a, atât la simulările de BAC, cât și la examenul de Bacalaureat. Ce a picat la simularea de BAC 2022, proba la română, la subiectul 3?

Simularea examenului de Bacalaureat 2022 a început pe 28 martie, astfel că elevii de clasa a XII-a au susținut prima probă, cea la limba română. Ce au avut de rezolvat elevii de la profilul real și uman la subiectul 3? Iată subiectele la limba română pe care viitorii absolvenți de liceu le-au primit la simularea de BAC 2022, dar și cum arată baremul de corectare. 

Ce a picat la subiectul 3 la simulare Limba Română real și uman la BAC 2022

UPDATE ORA 12:27: Elevii de la real au avut de prezentat, la subiectul 3, particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Tudor Arghezi.

UPDATE ORA 12:00: La subiectul 3, elevii de la uman au avut de redactat un text de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu.

 

UPDATE ORA 11:45: Din informațiile oferite de elevii care au ieșit din sălile de examen înainte de ora 12:00, la subiectul 3 ar fi picat poezia. Mai exact, elevii de la profilul real se pare că au avut de prezentat o operă aparținând lui Tudor Arghezi, iar cei de la uman o poezie de Ion Barbu.

La limba română, indiferent că vorbim despre simulările de BAC sau despre examenul de Bacalaureat, subiectul 3 este cel care le dă cele mai multe emoții elevilor de clasa a XII-a. Dacă la primele două subiecte pot rezolva cerințele în funcție de textul dat, la subiectul 3, elevii au de tratat o operă studiată în cei 4 ani de liceu, motiv pentru care este foarte important ca în cadrul pregătirii pentru BAC să acopere întreaga materie din programa școlară.

De-a lungul timpului, la subiectul 3 al simulării sau examenului de Bacalaureat au existat cele mai multe probleme. 

Citeste si: Simulare Bacalaureat 2022. Pe ce dată au loc simulările la BAC 2022. Calendarul complet al probelor

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La simularea de BAC 2022, proba la limba română, atât elevii de la real, cât și cei de la uman, au primit la subiectul 3 cerințe care se încadrează în programa de examen, astfel încât să nu întâmpine dificultăți în redactarea lucrării. 

Felul în care va fi punctat subiectul 3 la simularea examenului de Bacalaureat 2022, proba la limba română, va fi menționat în baremul de corectare care va fi postat pe edu.ro.

Kanal D va publica în timp real subiectele la simularea de BAC 2022, proba la limba română, dar și baremele de corectare pentru profilul real și uman. 

Subiectul 3 simulare limba română BAC 2022. Ce prevede programa școlară în acest an

În 2022, programa școlară de BAC este aceeași de anul trecut, ceea ce înseamnă că elevii trebuie să pregătească operele următorilor autori pentru a putea redacta cerințele de la subiectul 3:

• Mihai Eminescu
• Ion Creangă
• I. L. Caragiale
• Ioan Slavici
• G. Bacovia
• Lucian Blaga
• Tudor Arghezi
• Ion Barbu
• Mihail Sadoveanu
• Liviu Rebreanu
• Camil Petrescu
• G. Călinescu

La clasă, elevii studiază cel puțin o operă aparținând autorilor menționați anterior, astfel că în cadrul simulărilor de BAC 2022, dar și la examenul de Bacalaureat 2022, candidații vor avea de tratat un subiect care să facă referire la una din aceste opere. 

Iată cum arată programa la limba română pentru examenul de Bacalaureat 2022:

Simulare Bacalaureat 2022, calendarul complet al probelor 

În 2022, simularea examenului de Bacalaureat 2022 este programată la finalul lunii martie. Elevii vor susține proba la limba română, urmată de proba obligatorie a profilului și apoi proba la alegere. În cazul elevilor care aparțin minorităților naționale, simularea examenului de BAC 2022 va cuprinde și proba la limba maternă. Iată calendarul după care se vor desfășura simulările de BAC 2022: 

  • 28 martie 2022: Proba E) a)- probă scrisă- Limba şi literatura română
  • 29 martie 2022: Proba E) c)- probă scrisă- proba obligatorie a profilului
  • 30 martie 2022: Proba E) d)- probă scrisă- proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 martie 2022: Proba E) b)- probă scrisă- Limba şi literatura maternă
  • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Simulare Bacalaureat 2022. La ce oră trebuie să fie elevii în sala de examen

Chiar dacă este vorba doar despre simulări, Ministerul Educației a anunțat că acestea se vor desfășura la fel ca orice alt examen, după reguli stricte. Elevii care vor susține probele simulării examenului de Bacalaureat 2022 trebuie să știe că pot intra în sala de examen doar până la ora 08:30. Imediat după va începe distribuirea foilor cu subiecte de examen, mai exact la ora 09:00. 

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2022. Pe ce dată au loc simulările pentru Evaluarea Națională 2022

Elevii de liceu au la dispoziție 3 ore pentru tratarea subiectelor, timp care începe să se scurgă din momentul în care fiecare elev intră în posesia foii cu subiecte.

Viitorii absolvenți de liceu care participă la simulările de BAC 2022 trebuie să știe că nu au voie să aibă asupra lor materiale ajutătoare, telefoane mobile sau orice al dispozitiv care le-ar putea permite să ia legătura cu exteriorul. Lucrările trebuie redactate doar cu pix sau stilou cu cerneală albastră.

De menționat este că notele obținute de elevi la simulare BAC 2022 nu se afișează, nu se trec în catalog și nici nu pot fi contestate. Ele au rolul de a-i ajuta pe elevi să vadă cât sunt de pregătiți pentru examenul de Bacalaureat 2022 pe care îl vor susține în vară. Pe baza acestor note, profesorii le vor face recomandări elevilor pentru a putea obține note cât mai bune la examenul maturității.

SURSA: edu.ro

ziarulunirea.ro