Simulări BAC 2022, calendarul complet al probelor. Pe ce dată vor susține elevii simulările examenului de Bacalaureat în anul 2022

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 25 oct 2022, 05:05

Simulările pentru BAC 2022, programate la finalul lunii martie 

Sursa: unsplash

Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2022 au rolul de a le testa elevilor nivelul de pregătire la momentul actual. Iată calendarul complet al simulărilor pentru BAC 2022.

Examenul de Bacalaureat 2022 este cel mai important pentru elevii de liceu, motiv pentru care pregătirea trebuie să se facă din timp, astfel încât elevii să cuprindă întreaga materie. Iată când vor susține elevii de liceu simulările pentru BAC 2022.

Simulări BAC 2022. Când vor avea loc probele?

Ministerul Educației și Cercetării consideră că elevii de liceu au nevoie de simulări pentru BAC 2022, tocmai pentru a afla la ce nivel se situează în momentul de față, care sunt punctele lor forte, dar și ce informații ar mai trebui

să aprofundeze pentru a fi pregătiți pentru examenele din vară. În 2022, viitorii absolvenți de liceu vor susține din nou simulări pentru BAC 2022, în ciuda restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Simulările de BAC 2022 au ca scop pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat din vară. Nu doar că elevii se vor familiariza cu modul în care sunt construite subiectele, ci vor afla cum să își gestioneze emoțiile, astfel încât acestea să devină constructive. 

Dacă în anul 2020 simulările examenului de Bacalaureat au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, în 2021, Ministerul Educației a decis să le introducă. Măsura se aplică și în anul 2022, astfel că simulările pentru BAC 2022 se vor susține cu prezență fizică și se vor desfășura după aceleași reguli stricte care se aplică și în timpul examenelor. 

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022

Potrivit informațiilor oficiale, simulările pentru BAC 2022 vor avea loc la finalul lunii martie. Prima probă va fi cea la limba și literatura română, urmată de proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar ultima va fi proba la alegere a profilului și specializării. Elevii care aparțin minorităților etnice vor susține proba la limba și literatura maternă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Rezultatele simulărilor pentru BAC 2022 vor fi afișate pe data de 14 aprilie. Iată calendarul complet al simulărilor pentru examenul de BAC 2022:

 

  • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
  • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – Matematică sau Istorie;
  • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – disciplina la alegere a profilului și specializării
  • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
  • 14 aprilie – afișarea rezultatelor

Citeste si: Decizie fără precedent pentru elevii din România! Ce se va întâmpla cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2022, pe fondul pandemiei? Ministrul Educației a dat verdictul

Cum se vor desfășura simulările pentru BAC 2022

Pentru ca elevii de liceu să se obișnuiască cu atmosfera de examen, simulările de BAC 2022 vor fi organizate respectând aceleași reguli.

Elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor de examen, însă pot părăsi și mai devreme sala, dar nu mai devreme de o oră. Timpul destinat rezolvării subiectelor se calculează din momentul în care toți elevii primesc foile cu subiecte. 

Elevii de liceu care susțin simulările de BAC 2022 nu au voie să aibă asupra lor materiale ajutătoare, astfel că cei care vor fi prinși cu cărți, culegeri, notițe, caiete sau telefoane asupra lor vor fi eliminați din examen. 

Notele pe care elevii le vor obține la simulările de BAC 2022 nu se vor contesta, nu se vor afișa și nici nu vor fi făcute publice. Ele vor fi discutate la nivelul fiecărei clase, astfel încât elevii să afle ce ar trebui să îmbunătățească pentru a obține rezultate cât mai bune la examenul de Bacalaureat 2022.

Citeste si: Vacanța de primăvară 2022. Când începe și cât durează vacanța de Paște pentru elevii din România