Sindromul Mos Craciun in relatiile de cuplu. Tu crezi in Mos Craciun?

Author: L.S.
Actualizat: 27 nov 2020, 15:35

Relaţiile care încep printr-o iubire înflăcărată se sfârşesc deseori mult mai repede decât şi-ar fi imaginat partenerii.

De ce se întâmplă acest lucru? În primul rând, pentru că foarte multe persoane confundă dragostea de început cu adevărata iubire.

A te îndrăgosti înseamnă, pe lângă o cantitate de hormoni imensă ce se degajă în sânge, aşa cum doar sub imperiul drogurilor se mai întâmplă, o dorinţă sexuală profundă.

Dorinţa şi hormonii împiedică mintea celui îndrăgostit să vadă adevărul din faţa lui. Metaforic vorbind, o persoană îndrăgostită se uită la un brad şi vede un pom de Crăciun împodobit, în timp ce în surdină se aud colinde.

Citeste si: Impreuna la bine si la rau! Regula de aur a casniciei pe care sotii o uita prea des

Citeste si: Șapte reguli pentru o ceartă corectă şi cinstită

Acesta ar fi primul motiv pentru care iubirea se transformă în ură – faptul că, atunci când ne îndrăgostim, ne punem toate speranţele, visele, în celălalt şi nu ne gândim nicio clipă că şi el face, de fapt, acelaşi lucru.

Cum de altfel, nici prin minte nu ne trece faptul că, idealizând persoana de care ne-am îndrăgostit, ajungem să îl vedem ca pe un fel de Moş Crăciun care a apărut în viaţa noastră pentru a ne îndeplini cele mai frumoase vise şi pentru a ne vindeca de cele mai negre coşmaruri, scrie csid.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Aşa apare, de fapt, sindromul Moş Crăciun în relaţii. Pentru că orice om caută, încă din copilărie, fericirea – la început, în dragostea părinţilor şi în jucării, iar mai apoi, în dragostea unei alte persoane.

De foarte multe ori, o persoană îndrăgostită caută de fapt pe cineva care să îi spună că totul va fi bine, că lumea poate fi frumoasă şi că visele ei se vor îndeplini.

Însă nu stă în puterea nimănui să poată înfăptui toate aceste lucruri pentru persoana iubită, indiferent cât de mult şi-ar dori să facă acest lucru şi chiar dacă, la începutul oricărei relaţii, promisiunile sunt multe.

Acest sindrom poate fi trăit extrem de acut, în funcţie de suferinţele persoanei îndrăgostite. Aceasta poate avea o seamă întreagă de suferinţe, de care poate fi, mai mult sau mai puţin, conştientă, ce se pot agrava, dacă nu îşi rezolvă propriile probleme, fără să aştepte să se întâmple acest lucru din partea partenerului.

citeste continuarea pe csid.ro

Citeste si: Isi insela sotia si scria totul in jurnal: "Mi-am usurat sufletul venind la tine si am inteles ca nu sunt bolnav"

Citeste si: Si barbatii au zone sensibile! Cum si unde sa iti atingi partenerul ca sa aveti momente de neuitat

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.