Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Author: Ana Filip
Actualizat: 07 feb 2023, 15:45
Foto(5)

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cândva la Geamăna, în Munții Apuseni era un sat, unul dintre cele mai bogate din țară! Acum o apă otrăvită provenită de la carieră de cupru acoperă totul, case, livezi, gospodării, morminte! În mijlocul apelor sângerii numai turla bisericii amintește că aici au trăit odată oameni! Localnicii au fost obligați să lase satul blestemat în urmă și să se mute tot mai sus, pe dealuri! Acolo și-a făcut cuib și familia Dumitraș, formată din doi bătrâni care trăiesc acum pe marginea prăpastiei, plină cu otravă.

Echipa Asta-i România a ajuns în locul în care se află pe vremuri satul Geamăna.

Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus

Unul dintre cele mai frumoase locuri din țară, satul Geamăna, arată astăzi ca după apocalipsa, care zace acum înecat sub o mare de otravă.

Totul este încremenit și îngălbenit, iar în mijlocul apelor tulburi numai turla bisericii se mai poate vedea, pentru că a rămas încă verticală, de parcă ar vrea să arate lumii că acolo a fost odată viață, au fost oameni. Pare că este o plagă biblică aruncată din ceruri a transformat raiul de odinioară într-un adevărat infern. Însă nu e vorba nici pe departe de vreo furie divină, ci este blestemul omului asupra naturii și mai ales asupra lui, însuși.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Omul se duce, ce să facă săracul! Cum să nu se ducă dacă vine apa peste el, vine sterilul pe el! Au început să plece din cauza asta! Prima dată au zis că ne fac locuințe și nu-i nimic! Au zis că ne fac locuințe și n-a ajuns nimeni nicăieri! Două sute și ceva de gospodării au fost atunci!”, a

spus bătrânul Cornel Dumitraș, care a fost nevoit și el să își lase în urmă locuința.

Citește și: Plicul cu bani sau viața?! Trăim în țara în care sistemul de sănătate e bolnav! Șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean din Suceava a fost acuzată că primea și pretindea bani de la pacienți sau aparținători că să aibă acces la tratament

Citește și: Secta orgiilor cu minore! Tinere vulnerabile și inocente ar fi fost racolate și abuzate de același individ! O poveste cutremurătoare a ieșit la iveală după 16 ani!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.