Duminica Floriilor amintește de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, un moment încărcat de emoție. Este ultima duminică înainte de Săptămâna Patimilor și de Învierea Domnului, motiv pentru care credincioșii respectă cu sfințenie această sărbătoare. Lidia Fecioru a explicat ce ar trebui să facă oamenii în această zi dacă vor să li se îndeplinească toate dorințele, dar și ce să evite pentru a nu atrage energiile negative.
Ce să nu faci în Duminica Floriilor?
În Duminica Floriilor, credincioșii obișnuiesc să meargă la biserică și să aducă acasă crenguțele de salcie. Lidia Fecioru a dezvăluit că pentru a atrage norocul, crenguțele vechi de un an ar trebui arse și înlocuite cu cele noi. Crenguțele ar trebui puse la icoane pentru binele casei, având în vedere că se spune că salcia este un talisman de protecție.
Lidia Fecioru spune că în Duminica Floriilor, oamenii nu ar trebui să fie triști, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Tradiția spune că cei care sunt supărați în această zi sfântă vor avea tot anul motive de tristețe.
Citeste si: Cum vor fi împărțite crenguțele de salcie în Duminica Floriilor? Anunț oficial pentru credincioși
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Pentru că este o sărbătoare a florilor, se spune că în Duminica Floriilor ar fi bine ca oamenii să planteze flori, copaci, simbolizând astfel ideea de renaștere.
„Pentru că avem crenguța de salcie de anul trecut se spune că pe cea de anul trecut e bine să o ardem. O putem pune acolo și mai tămâiem cu ea, că ne ducem la cimitir, să le ducem și lor câte o crenguța de salcie. Salcia
este un talisman de protecție. Salcia se socoate un pom sfânt. De-aia plânge tot timpul. Ea s-a așternut drept pod pentru Maica Domnului și de aceea este aplecată.(...) Fetele e bine să își pună o floare sub pernă, ca să aibă noroc în dragoste, în familie. E bine să sădim un pom în Duminica Floriilor. A da viață la ceva. Sădeam flori, puneam flori în pământ, semințe care să iasă în vară.