Situație disperată într-un spital din România. Medicii nu mai fac față, iar bolnavii de COVID-19 primesc oxigen cu porția

Editor Web: Bianca Hriscu
Situație gravă la Spitalul din Târgu Cărbuneşti
Sursa: unsplash

România a înregistrat un nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar sistemul medical este greu încercat în această perioadă, astfel că unele spitale deja nu mai fac față.

În majoritatea spitalelor din România medicii fac eforturi mari pentru a-i salva pe cei diagnosticați cu noul coronavirus și care se află într-o stare gravă.

Spitalul din România unde medicii sunt nevoiți să aleagă ce pacienți primesc oxigen

Creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus a dus la aglomerarea spitalelor din țară, în special a secțiilor de terapie intensivă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi că în spitalele de profil se află internate 13,179 de persoane, iar la ATI sunt 1,174 de bolnavi.

Spitalele sunt aproape pline, iar medicii recunosc că le este din ce în ce mai greu să gestioneze această situație. La Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, din judeţul Gorj, cadrele medicale au precizat pentru adevarul.ro că pentru a ajuta un număr cât mai mare de bolnavi, cei care au nevoie de ventilație sunt puși la oxigen câte două ore, după care sunt înlocuiți cu alți pacienți a căror stare de sănătate

este delicată.

Citeste si: Rafila anunță că vaccinul anti-COVID-19 are și efecte adverse. Cum se manifestă

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Toate paturile din secția de terapie intensivă sunt ocupate, iar pe măsură ce bolnavii se simt mai bine, aceștia sunt mutați în saloane pentru a face loc celor care se află în stare gravă.

„Facem cu rândul. Din secţia Terapie Intensivă sunt transferaţi în saloane unu-doi pacienţi care au o stare mai bună şi vin alţii. După două ore, pacienţii revin şi sunt puşi din nou pe oxigen.

Sunt pacienţi a căror stare de sănătate se schimbă de la oră la oră. Pe secţii sunt pacienţii cu stare de sănătate medie, care, uneori, se degradează. Este nevoie să fim foarte atenţi cu aceşti bolnavi, astfel că sunt monitorizaţi la cel mult două ore. Avem asistente care stau în permanenţă pe secţii pentru a urmări starea lor de sănătate şi, dacă se impune, să fie transferaţi la terapie intensivă, chiar dacă este plină.”
, a spus medicul Constantin Târziu, directorul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, pentru adevarul.ro 

Citeste si: Carantină totală în România? Premierul Ludovic Orban, anunțul momentului: ”Trebuie să înțeleagă oamenii”

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.