Situatie dramatica in nord-vestul tarii. Salaj, Baia Mare si Satu Mare sunt cele 3 judete aflate sub avertizare de cod rosu pentru inundatii

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 aug 2021, 00:00

Drumuri intregi au fost inghitite de viitura. Apa a maturat tot ce i-a stat in cale. Sub ochii oamenilor, agoniseala de-o viata s-a facut nevazuta.

In Salaj, pompierii s-au luptat ore in sir cu valtoarea apelor pentru a evacua oamenii cu barca. 22 de persoane au fost salvate din calea puhoaielor. Doua scoli si-au interrupt activitatea pentru a nu pune in pericol viata copiilor.

In Salaj, pompierii s-au luptat ore in sir cu valtoarea apelor pentru a evacua oamenii cu barca. 22 de persoane au fost salvate din calea puhoaielor. Doua scoli si-au interrupt activitatea pentru a nu pune in pericol viata copiilor.
In Maramures, a fost nevoie de doar cateva minute pentru ca totul sa se transforme intr-un infern. Dupa ce a plouat destul de linistit intreaga noapte, spre dimineata s-a dezlantuit urgia: ploaia s-a intetit brusc si mai multe rauri au iesit din matca, navalind peste gospodariile oamenilor.
Cu ochii in lacrimi, femeia din imagini a privit neputincioasa cum tot ceea ce avea a disparut sub apa.
A reusit, in ultimul moment, sa salveze cateva gaini si sa le urce pe cotete.
Tinerii din imagini au fost norocosi: cand au vazut ca vine apa peste ei, au reusit sa gaseasca o bucata de pamant si nu au fost luati de puhoaie. La fel a patit si o batrana a carei casa a cazut prada viiturii. Femeia a fost urcata intr-un excavator si salvata pe ultima suta de metri.
Situatia din nordul tarii nu pare sa se linisteasca prea curand. Codul rosu de inundatii expira peste o ora, dar va mai dura o buna perioada pana cand apa se va retrage. Mai ales ca ploile ameninta sa cada pana maine. Pana acum, la o prima estimare, zeci de case din cele 3 judete au fost inundate, insa abia cand natura se va linisti, autoritatile vor putea sa aiba o evidenta concreta a pagubelor.In
Salaj, pompierii s-au luptat ore in sir cu valtoarea apelor pentru a evacua oamenii cu barca. 22 de persoane au fost salvate din calea puhoaielor. Doua scoli si-au interrupt activitatea pentru a nu pune in pericol viata copiilor.In Maramures, a fost nevoie de doar cateva minute pentru ca totul sa se transforme intr-un infern.

Dupa ce a plouat destul de linistit intreaga noapte, spre dimineata s-a dezlantuit urgia: ploaia s-a intetit brusc si mai multe rauri au iesit din matca, navalind peste gospodariile oamenilor.Cu

ochii in lacrimi, femeia din imagini a privit neputincioasa cum tot ceea ce avea a disparut sub apa.

A reusit, in ultimul moment, sa salveze cateva gaini si sa le urce pe cotete. Tinerii din imagini au fost norocosi: cand au vazut ca vine apa peste ei, au reusit sa gaseasca o bucata de pamant si nu au fost luati de puhoaie. La fel a patit si o batrana a carei casa a cazut prada viiturii.

Femeia a fost urcata intr-un excavator si salvata pe ultima suta de metri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Situatia din nordul tarii nu pare sa se linisteasca prea curand. Codul rosu de inundatii expira peste o ora, dar va mai dura o buna perioada pana cand apa se va retrage. Mai ales ca ploile ameninta sa cada pana maine. Pana acum, la o prima estimare, zeci de case din cele 3 judete au fost inundate, insa abia cand natura se va linisti, autoritatile vor putea sa aiba o evidenta concreta a pagubelor.