Situație dramatică în România! Marius Budăi: "121.000 de cetățeni români au intrat în risc de sărăcie"

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 31 dec 2022, 03:25

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că mii de români se află în pragul sărăciei.

Marius Budăi a avertizat că românii sunt în pragul sărăciei și a explicat că Guvernul are o strategie pentru a reduce acest risc. Ce intenționează să facă Guvernul?

Citeste si: Se dau bani! Guvernul acordă ajutoare de urgență de peste 1,6 milioane lei. Cine va primi banii

Ce intenționează să facă Guvernul pentru români?

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat miercuri seara, 30 martie, că peste 121.000

de români se află în risc de sărăcie, potrivit datelor din ultimii doi ani. Acesta a explicat care sunt obiectivele strategiei privind reducerea riscului de excluziune socială.

„Pe ultimii doi ani sunt peste 121.000 de cetățeni români care au intrat în acest risc de sărăcie. Suntem foarte atenți la aceste cifre. Toată această strategie are patru obiective strategice: asigurarea unui trai decent și combaterea acestei situații de sărăcie, vorbim de modernizarea sistemului de protecție socială, de îmbunătățirea capacității de coordonare a unor astfel de măsuri, dar și de intervenții directe asupra principalelor cauze de transmitere a sărăciei”,

a precizat Marius Budăi la  B1TV.

Citeste si: Veste bună pentru pensionarii cu venituri mici. Vor beneficia de bilete de tratament balnear

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totodată, în contextul războiului ucrainean, ministrul a declarat că Guvernul va sprijini firmele care se aprovizionează din Ucraina, Rusia şi Belarus şi care îşi vor reduce producţia dacă nu vor mai putea aduce materie primă din aceste ţări.

„Deocamdată nu există cazuri de firme care au astfel de probleme. Dar vor fi probabil cazuri în care societăţi comerciale, aţi văzut cazul TMK, în care ne-am implicat şi am intervenit să îşi poate lua salariile, dacă intervine vreo problemă pe lanţul de aprovizionare şi nu mai au materie primă, cu siguranţă producţia se reduce, atunci avem nevoie

de o protecţie socială”, a spus Marius Budăi.

Mai mult, Marius Budai a subliniat că protecţia socială este şi pentru angajator, dar şi pentru angajat

„Angajatorul este sprijinit să nu facă concedieri. Statul preia o parte din cheltuielile cu angajaţii. Mergem pe acea formă de 75% cum s-a mers şi la pandemie. Ordonanţa de Urgenţă va fi valabilă până la 31 decembrie 2022 şi dacă va fi cazul o vom prelungi”, a completat oficialul guvernamental.

„Am început cu Ucraina şi Rusia, dar am aflat că există firme care au relaţii contractuale şi cu Belarus şi am introdus şi această ţară”, a mai spus el.

Potrivit lui Budăi, ordonanţa a fost discutată cu mediul de afaceri şi sunt aşteptate ultimele avize.