Situatie dramatica la Suceava: numar record de cazuri de coronavirus

Author: B.M.
izoleta coronavirus

Coronavirus Suceava: cate cazuri sunt in Suceava, centrul epidemiei de Coronavirus din Romania.

Suceava este in prezent considerata a fi centrul epidemiei de coronavirus din Romania, avand aproape un sfert dintre numarul total de cazuri inregistrate in tara.

Coronavirus Suceava: cate cazuri de coronavirus sunt in Suceava

Din cele 2.245 de cazuri confirmate in prezent la nivelul tarii, 638 sunt inregistrate in Suceava.

De asemenea, tot Suceava inregistreaza cel mai mare numar de cadre medicale infectate din Romania.

Este vorba de 43 de medici, 70 de asistente, 20 de infirmiere, 7 ingrijitoare si 41 de membri din personalul auxiliar, in total 181 de cazuri, potrivit digi24.ro.

Conform datelor oficiale, in prezent in România au fost inregistrate, in total, un numar de 285 cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

Citeste si: Coronavirus Italia- Cand se va termina cosmarul? Datele estimate de experti

Citeste si: Coronavirus- Stropirea cu dezinfectanti in aer nu ajuta si poate pune in pericol sanatatea oamenilor, spun expertii

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Coronavirus Suceava: cand a fost inregistrat primul caz de coronavirus in Suceava

Primul caz de coronavirus din Suceava a fost inregistrat in data de 4 martie la un barbat in varsta de 71 de ani care s-a intors in Romania din regiunea Lombardia.

Barbatul a venit in tara cu autocarul si a traversat Romania de la vama Nadlac la Suceava.

Inainte de diagnosticarea cu coronavirus, pacientul a stat 3 zile in spitalul de la Suceava, unde a interactionat cu mai multi medici, asistente si pacienti.

Citeste si: Unul dintre cei mai buni medici din România a murit

Coronavirus Suceava: Suceava- primul oras in carantina totala din Romania

Suceava, dar si un numar de opt comune din jur, sunt primele localitati din Romania care au intrat in carantina totala. Decizia a fost luata in Ordonanta Militara nr. 6, prezentata de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Zonele vizate sunt, mai exact: municipiul Suceava si comunele Adâncata, Salcea, Ipotesti, Moara, Șcheia, Patrauti si Mitocu Dragomirnei. De asemenea, a fost decisa stabilirea unei zone de protectie asupra unor unitati administrativ-teritoriale din judetul Suceava.

Ordonanta Militara nr. 6 permite intrarea si iesirea doar a transporturilor de marfa, dar si a persoanelor care nu locuiesc in zona, dar desfasoara activitati economice.

Firmele de transport feroviar nu mai vand bilete catre aceasta zona, iar pe Aeroportul din Suceava mai pot ateriza doar aeronave de stat, transport marfa, umanitare si care asigura asistenta medicala de urgenta.