Rareș Ghilea, asistent medical şi preşedintele Sindicatului Ambulanța Cluj, a prezentat pe Facebook situația a 33 de persoane care nu au mai mers la muncă la Spitalul Judeţean Cluj-Napoca, informează romaniatv.net .
Este vorba de personalul medical care a fost angajat la Spitalul Judeţean Cluj-Napoca în perioada stării de urgență. Potrivit lui Rareș Ghilea, locurile de muncă ale acestor persoane "au dispărut".
"Graficele de lucru, echipajele de intervenție, strategia pe următoarea perioadă la nivelul prefecturii Cluj s-a făcut ținând cont de aceste posturi.
"E vorba de contractele pe perioadă determinată, realizate pe perioada stării de urgență, în care scrie foarte clar, 6 luni de la starea de urgență. Aprilie – octombrie. La fel ca și la maternitate, la fel ca la toate. Nu e numai la noi, e și la Spitalul de Boli Infecțioase, este peste tot în sistemul medical în România. Este vorba despre cele date de decretul prezidențial.
Cum am spus, e ca la maternitate, până când ai nevoie sau până când vine respectivul înapoi. Dacă în luna mai dispăreau de tot cazurile, ziceam mulțumesc, asta e", a declarat Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanţă pentru sursa citată."Astăzi 33 de colegi nu s-au mai prezentat la muncă! De ce? Le-au ,,dispărut" posturile (din cele 1000 de posturi anunțate cu ,,surle și trâmbițe" de Statul Român.)
Ei sunt colegii care s-au angajat pe Starea de Urgență...asistenți, ambulanțieri,operatori radio. Ce înseamnă acest lucru? 3 echipaje de urgență minus pe orașul Cluj-Napoca. 1 echipaj putea să răspundă la 10 solicitări/12h=30 solicitări/12h=60 solicitări/24h=600 solicitări/10 zile=CREȘTEREA TIMPILOR DE AȘTEPTARE A URGENȚELOR PÂNĂ LA SOSIREA ECHIPAJULUI DE AMBULANȚĂ.-numărul de recoltări pentru depistarea COVID-19 va scădea deoarece un singur echipaj putea face/12h între 20-30 de recoltări. Ce să mai zic...nici
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
7 octombrie, zi neagră în privința bilanțului pandemiei
România a înregistrat între 06.10.2020 (10:00) – 07.10.2020 (10:00) un nou record de cazuri noi de Covid-19. 2.958 de cazuri noi au fost înregistrate în această perioadă de 24 de ore. Totodată, a fost înregistrat un alt record negativ, cel al numărului de morți din pricina Covid-19: 82 de persoane au decedat.
52 bărbați și 30 femei au decedat în ultimele 24 de ore, pacienți infectați cu noul coronavirus internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București.
Dintre cele 82 de decese, 1 deces au fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani, 2 decese la categoria 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 18 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani.
612 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 sunt internate la ATI în acest moment. În total, 8.303 persoane confirmate pozitiv cu virusul care face ravagii în întreaga lume sunt internate în spitalele din România în prezent.