Daca pana de curand, judetul Vrancea se numara printre judetele cu cea mai scazuta rata de depistare a noilor cazuri de COVID-19, in prezent niciun cetatean din judet nu se afla inscris pe listele de asteptare in vederea vaccinarii anti-coronavirus. Si se pare ca Vrancea nu este singurul judet in care s-a constatat aceasta situatie, in plina campanie de vaccinare.
Judetele din Romania in care nu exista persoane inscrise pe listele de asteptare pentru vaccinul anti-COVID-19!
Potrivit digi24.ro, in urma cu cateva saptamani, exista o cerere destul de mare pentru vaccinul anti-COVID-19 si autoritatile sanitare se confruntau cu lipsa de vaccinuri la un moment dat. Insa in prezent, conform celor mai recente informatii transmise pe Platforma Nationala de vaccinare, exista doze de vaccin disponibile, insa nu mai sunt persoane doritoare sa se imunizeze.
Astfel, marti, 20 aprilie, existau patru judete din tara in care nu se afla nicio persoana inscrisa pe listele de asteptare: Vrancea, Suceava, Giurgiu si Mehedinti, unde locuitorii nu isi doresc
La polul opus acestor judete, enuntate mai sus, se afla capitala, unde sunt cele mai multe persoane inscrise pe listele de asteptare, peste 60.600 de oameni, majoritatea optand pentru vaccinul Pfizer. Potrivit platformei de vaccinare, in Bucuresti mai sunt locuri libere doar pentru vaccinul AstraZeneca, circa 5300.
In Bucuresti, rata de vaccinare anti-COVID-19 a anuns marti la 23% în Capitala. Anunțul a venit din partea coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheoghiţă, in cadrul unei conferinte de presa.
"Pot să vă spun că vorbim de 23% în municipiul Bucureşti. Este o evaluare pe care am făcut-o chiar în cursul zilei de astăzi. Pe măsură ce ritmul de vaccinare observăm că este în creştere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate şi astfel să avem deja judeţe în care să pute atinge mai repede pragul de imunizare colectivă şi astfel de demersuri particulare, cum se întâmplă la Timiş, să poată fi menţinute şi în alte judeţe unde există posibilitatea aceasta de organizare", a spus Valeriu Gheorghita, potrivit digi24.ro
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Autoritatile sanitare din tara noastra au ca principal obiectiv in privinta vaccinarii, ca pana la data de 1 iunie sa se imunizeze 5 milioane de romani. Pana marti, 20 aprilie 2021, se inregistrase un numar total de 2,7 milioane de persoane, cu cel putin o doza de vaccin.
De asemenea exista totusi si vesti bune transmise de autoritati si anume faptul ca numarul locurilor disponibile pentru vaccinare anti-COVID-19 in centrele de vaccinare din tara a depasit marti, 20 aprilie, pentru prima oara numarul celor inscrise pe listele de asteptare.
Puteti consulta AICI, harta cu locurile disponibile pentru vaccinarea anti-COVID-19.
Citeste si: Campania de vaccinare intră într-o nouă etapă. Apar centre non-stop și drive thru în România