Slujbă cu 10.000 de oameni de Bobotează. ÎPS Teodosie: „Această apă sfințită va combate și bolile.”

Author: Amalia Georgescu
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, precizări despre slujba de bobotează
Sursa: Facebook

În plină pandemie de coronavirus, ÎPS Teodosie îi invită pe credincioși la slujba de Bobotează. Ce mesaj a transmis Arhiepiscopul Tomisului?

Deși autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să evite locurile aglomerate pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a anunțat că la slujba de Bobotează din acest an sunt așteptați peste 10,000 de oameni.

Ce le recomandă ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, credincioșilor care vor să meargă la slujba de Bobotează?

În acest an, slujba de Bobotează  va avea loc în Portul Tomis.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a explicat că a fost ales acest loc tocmai pentru a păstra distanța socială și pentru a nu pune în pericol sănătatea credincioșilor. Astfel, ÎPS Teodosie dă asigurări că toate regulile vor fi respectate, acesta invitându-i pe oamenii legii să asiste la sărbătoare pentru a se asigura că totul este în regulă. 

Tradiția aruncării crucilor în mare va fi respectată și în acest an, astfel că cele trei cruci vor fi aruncate în Portul Tomis și nu pe faleza Cazinoului, așa cum se întâmpla până acum. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Apa sfinţită de Boboteză se bea doar opt zile! Cum se păstrează şi la ce este folositoare aghiasma?

„Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire.

Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași. (...) Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci
stăpâniți de entuziasm.”,
a spus ÎPS Teodosie, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Boboteaza, 6 ianuarie. Asa ceva sa nu faci sub nicio forma! Traditii si obiceiuri de Boboteaza