Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval. Ingrediente:
1 kg cartofi
2 ouă
30 g cașcaval
75 g făină
1 ceapă
sare
ulei
FOTO: retete-usoare
Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval. Mod de preparare:
În primă fază se pun cartofii la fiert.
Cașcavalul se dă prin răzătoarea mică.
Se adaugă ouăle în piureul de cartofi și se amestecă bine. Apoi se adaugă făina, ceapa tăiată mărunt și cașcavalul. Totul se amestecă bine până la omogenizare.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citeste si: Ingredientul care transforma ciorba in otrava: toata lumea il foloseste
Citeste si: Fasole toxica: cum iti dai seama daca fasolea pe care ai cumparat-o este toxica
Citeste si: Ciuperci pe pat de mămăligă. Cum să-ți impresionezi invitații în post
Șnițele se formează cu mâna, după care se dau prin pesmet și se coc într-o tigaie încinsă cu ulei.
Șnițelele se gătesc la foc mic, pe ambele părți, până când acestea se rumenesc bine.Altă rețetă de post: Orez cu legume- Rețetă mănăstirească care te face să te lingi pe degete
Orez cu legume. Pilaful, sau orezul cu legume, este un preparat de post care se prepară rapid, este gustos și sățios. Cu toate că ne aflăm în post, nu înseamnă că nu putem avea o bogăție de gusturi delicioase.
Iată cum se face pilaful mănăstiresc de post:Orez cu legume. Ingrediente:
1 cană de orez
2 căni apă
1 ceapă medie
1 morcov
1 roșie medie
1 felie de țelină
50 g ciuperci feliate
1 ardei gras
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei vegetal
1/2 dovlecel feliat (opțional)
sare și piper după gust
Orez cu legume. Mod de preparare
Legumele se taie în bucățele și se pun în oală. Apoi se spală bine orezul.
În oala în care se prepară orezul cu legume se toarnă uleiul, apoi se călește ceapa, ardeiul gras și usturoiul (în caz că puneți). După două minute, atunci când încep să se rumenească, se adaugă și restul de legume, apoi condimentele.
După care se adaugă orezul spălat peste legume și se călește puțin, amestecând încontinuu, timp de 2-3 minute.
Peste toate ingredientele se toarnă apa și lasă oala pe foc mic timp de 30-40 de minute – până în momentul în care orezul se înmoaie de tot, dar să nu devină terci.