Soarele puternic i-a orbit! Silviu si Monica și-au pierdut viața în urma unui accident de motocicletă cumplit. Cum s-a petrecut totul

Author: Diana Ghita
Actualizat: 26 iul 2023, 11:37

Sâmbătă, într-o localitate din județul Iași, a avut loc un grav accident de motor

Sursa: freepik.com; bzi.ro

Sâmbătă seară, pe 22 iulie, trei persoane și-au pierdut viețile în urma unui accident produs în zona localității Mircești, județul Iași. Două dintre victimele acestei tragedii au fost doi soți motocicliști, Siviu și Monica.

A treia victimă implicată în tragicul eveniment a fost o femeie în vârstă de 58 de ani, pe nume Lucica Stan. Ea provenea din comuna Mircești.

Citește și: Tragedie în Brașov! Un copil de 7 ani a murit după ce a căzut într-un canal de irigaţii

Cum s-a produs accidentul rutier

Recent, cei doi soți, Monica și Silviu Buruiană, s-au întors din Germania, unde locuiau cu băiatul lor.

Amândoi erau pasionați de motociclete, iar când veneau în România, mereu plecau în plimbări, pe șoselele dintre localități, conform bzi.ro.

În momentul în care s-a întâmplat cumplitul eveniment, Lucica Stan traversa strada, cu bicicleta, printr-un loc nepermis. Femeia de 58 de ani se ducea la niște bătrâni, din satul Iugani, pe care îi avea în grijă. În momentul în care traversa nu se știe exact dacă ea era pe lângă sau pe bicicletă.

Mai apoi, aceasta a fost lovită de motocicleta pe care se aflau Monica și Silviu. Acest lucru s-a întâmplat între localitățile Gherăești și Mircești, din județul Iași.

Impactul a fost unul foarte violent, întrucât, la scurt timp, toate cele 3 persoane accidentate au intrat în stop cardio-respirator. Imediat, localnicii care fost martori la tragedie, au solicitat ajutor la numărul de urgențe, 112. În urma apelului, s-au mobilizat mai multe echipaje de medici.

De asemenea, și elicopterul SMURD a fost prezent la fața locului.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Din acel moment, a început să se desfășoare o operațiune de salvare sub presiunea timpului, având în vedere starea foarte gravă în care se aflau cei 3. În ciuda eforturilor constante pe care le-au depus medicii, victimele au decedat una după cealaltă, deoarece au suferit leziuni care nu erau compatibile cu viața.

Citește și: ,,Nu mai țin minte cum am ajuns în mașină'' Noi mărturisiri despre starea în care se afla Ana Morodan în momentul în care a fost prinsă de poliție

În continuare, poliția va lucra la identificarea vinovaților și a cauzelor accidentului

Mai departe, urmează ca oamenii legii să cerceteze scenariul accidentului și să stabilească din vina cui s-a produs acesta.

Conform bzi.ro, când s-a întâmplat tragedia, razele soarelui băteau în ochii șoferului motocicletei, ceea ce i-ar fi redus vizibilitatea, însă, acesta ar fi circulat și cu o viteză peste limita legală.

Bzi.ro mai afirmă faptul că dacă femeia nu ar fi traversat strada prin acel loc, impactul ar fi fost evitat.

„La data de 22 iulie, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN2-E85, în afara localității Gherăeștii Noi.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că între o motocicletă pe care se aflau 2 persoane și o bicicletă ar fi avut loc o coliziune, în condiții ce vor fi stabilite în cursul anchetei. Din nefericire, în urma evenimentului rutier a rezultat decesul celor trei persoane. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a transmis inspectorul Ciofu Ramona, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț.

Citește și: Doi copii și părinții lor au fost loviți de tren, în Bacău. Femeia era însărcinată pentru a treia oară