Soarta copiilor abandonati! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:25

Asadar suntem tara cu cei mai multi copii abandonati din Europa, dar pana de curand si cu una dintre cele mai restrictive legi. 67 de mii de copii sunt in sistemul de protectie sociala si, totusi, cei care vor sa adopte au avut pana de curand de asteapta ani.

Sistemul permitea parintilor si rudelor pana la gradul IV care si-au parasit, maltratat, refuzat categoric copilul sa aiba totusi drepturi asupra lui si sa fie obligatoriu si repetat intrebati daca nu cumva si-l doresc inapoi in casa in care nu l-au primit niciodata. Procedurile de adoptie durau ani de zile, timp in care atat copilul cat si potentialii parinti adoptivi sufereau fara sa poata face ceva. 

 

In fiecare zi un copil e abandonat intr-o maternitate din Romania, iar soarta lui este scrisa de o lege care-l condamna uneori la o viata fara familie.

Destine pierdute printre birocratice. Urmareste materialul video prezentat in cadrul emsiunii "Asta-i Romania" si poti afla.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

 

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.