Alta e, insa, intrebarea, cum s-ar descurca un turist strain? Cine ii spune povestile celor inmormintati acolo? Am facut un experiment. Iar rezultatul va va face sa radeti in hohote.
Turist strain ajuns in cimitirul Bellu. Nu pentru viata vesnica, ci pentru o scurta vizita. Este scenariul cu care intram pe poarta locului de odihna, unde ne intampina un paznic ospitalier care ne si pofteste inauntru. Omul nu stie limbi straine, dar incearca sa ne explice de il dor mainile.
Odata intrat in cimitir n-ai decat sa te plimbam in voie! Nu exista nici ghid, nici harta si niciun pliant care sa iti detalieze importanta monumentelor funerare. Esti singur printre cruci, de fapt, nu chiar singur. Din cand in cand iti mai iese in cale un gropar sau un paznic.
Si uite asa, turistul strain si sa vrea nu poate sa afle de ce a venit pana la urma la Bellu si cat de primitoare sunt gazdele de aici.
##VIDEO107607##
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii
Daca ar sti si o boaba de engleza, femeia ar fi ghidul perfect pentru strainii ajunsi la Bellu. Dar femeia n-are decat sa exerseze, pentru ca in curand, spune Primaria capitalei, strainii ii vor bate la usa.
800 000 de euro, bani europeni, planuieste Primaria capitalei sa investeasca in promovarea turistica a cimitirului Bellu care ar trebui sa arate intocmai ca cele din strainatate.Altfel sta treaba la cimitirul-muzeu Glanesvin din Dublin! Cu un singur click pe internet afli programul de vizitare, pretul biletelor si poti sa dai si o raita virtuala prin cimitir. Unde mai pui ca la intrare gasesti si un magazin cu suveniruri de unde poti cumpara magneti sau bijuterii tematice!