SOC in lumea catolica: Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat retragerea! Vezi care este MOTIVUL si CAND va fi ales noul Suveran Pontif

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 02:40

UPDATE 14:50 - "Ar trebui sa avem un nou Papa pentru Pasti", a declarat in cadrul unei intalniri cu presa parintele Federico Lombardi, adaugand ca un conclav ar urma sa fie organizat in urmatoarele 15-20 de zile dupa demisie.

Benedict al XVI-lea, care are 85 de ani si nu va participa la conclav, urmeaza sa se retraga intr-o manastire din incinta Vaticanului, dupa un sejur initial in resedinta papala de vara din Castel Gandolfo, in apropiere de Roma.

Intr-o carte-interviu din 2010, Papa a vorbit despre posibilitatea demisiei in cazul in care nu se va mai simti in stare sa continue.

UPDATE 13:30
- "Dupa ce mi-am analizat constiinta in fata Domnului, in diverse randuri, am ajuns la certitudinea ca fortele mele, din cauza varstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea intr-un mod
adecvat a ministerului petrinian", a declarat Papa in latina, in timpul consistoriului de la Vatican, potrivit traducerii in franceza realizata de Vatican ulterior.

Papa a subliniat ca "in lumea de astazi, supusa unor schimbari rapide si agitata de probleme de mare importanta pentru viata credintei, pentru a conduce barca Sfantului Petru si a propovadui Evanghelia, forta corpului si a spiritului sunt la fel de necesare".

Aceasta forta "a slabit in ultimele luni in mine intr-o asemenea masura ca trebuie sa imi recunosc incapacitatea de a administra bine ministerul care mi-a fost incredintat", a adaugat Papa.


/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/pope-905d3a93ba4143e0d8349a312b3ab236.jpg
Papa Benedict al XVI-lea isi anunta demisia incepand cu 28 februarie, a declarat purtatorul de cuvant al Vaticanului, citat de AFP.

"Papa a anuntat ca va renunta la ministerul sau la ora 20.00, in data de 28 februarie", a precizat purtatorul de cuvant Federico Lombardi, intr-un anunt fara precedent in istoria Bisericii Catolice.

Momentan nu sunt cunoscute motivele care l-au determinat pe Papa Benedict al XVI-lea sa renunte la pontificat, potrivit presei italiene.


In cei aproape 8 ani de pontificat fostul cardinal Joseph Ratzinger a trebuit sa se confrunte cu una dintre cele mai dure perioade din istoria bisericii catolice, dupa ce mai multi preoti au fost acuzati ca au intretinut relatii sexuale cu minori.

Papa Benedict al XVI-lea a fost ales  in data de 19 aprilie 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea.

Este al 265-lea papa in istoria Bisericii Romano-Catolice si primul papa german dupa 482 de ani.

 

Taguri: