SOCANT. Adolescenta de 19 ani, PRIZONIERA in trupul unei fetite de doi ani

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 21 aug 2021, 07:55

Ajifa Khatun, o tanara in varsta de 19 ani din India, sufera de o boala rara care o face sa arate ca un copil de doi ani.

Parintii spun ca Ajifa a fost un copil sanatos la nastere care arata ca orice fetita normala, insa de la varsta de aproape doi ani, corpul ei a incetat sa se dezvolte din punct de vedere fizic, dar si mental. Fata are in prezent 19 ani, dar nu are in vocabular mai mult de trei cuvinte. Stie sa spuna mama, tata, sora, frate si cunoaste numele celor trei frati ai sai.



Medicii au stabilit ca Ajifa Khatun, desi are 19 ani, nu doar arata ca un copil de doi ani, dar are inclusiv aceeasi capacitate mentala si cognitiva ca atunci cand avea doi ani. Practic, timpul s-a oprit in loc pentru ea. Ajifa sufera de o boala rara genetica care afecteaza in lume aproximativ 300 de persoane.


Se numeste sindromul Laron si reprezinta o afectiune cauzata de o mutatie genetica in sistemul hormonal.
Familia fetei a sperat ca micuta va mai creste in timp si va ajunge, totusi, sa se dezvolte normal, insa acest lucru nu s-a intamplat. Bolnavii care sufera de sindromul Laron nu au un hormon care stimuleaza cresterea celulara.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.