SOCANT. Copil cu dizabilitati, tinut in lanturi de catre propria bunica

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:54

Un baietel in varsta de 9 ani din Mumbai, India, isi peterece majoritatea timpului intr-o statie de autobuz, legat in lanturi.

Povestea lui si a familiei sale este una foarte trista. Lakhan Kale sufera de paralizie cerebrala, epilepsie, nu aude si nu poate vorbi. Tatal lui a murit in urma cu cativa ani, iar mama l-a parasit. Baiatul este crescut de bunica paterna, o femeie saraca, fara casa, fara venituri si fara o slujba stabila.

Pentru a faca un ban ca sa aiba ce sa manace bunica lui Lakhan vinde diverse obiecte pe strada sau in pietele aglomerate cum ar fi jucarii, flori sau girlande de flori.

Nu are cum sa-l ia pe baiat cu ea asa ca il leaga de stalpii de metal ai unei statii de autobuz din apropiere." Ce pot sa fac? Nu poate sa vorbeasca, cum ar putea explica cuiva cine este sau cum sa-l aduca la mine daca s-ar rataci?", a declarat ingrijorata femeia pentru Daily Mail. Bunica baiatului a adaugat ca Lakhan a mers la o scoala speciala, dar nu au vrut sa-l mai primeasca.


Cei doi se adapostesc in cate o statie de autobuz sau sub un copac. Odata mediatizat cazul lui, presa incearca sa forteze autoritatile sa fie responsabile pentru soarta miilor de copii cu dizabilitati precum Lakhan. Baiatul are nevoie de ingrijire speciala, de o alocatie din partea guvernului pentru ca in cuantumul acestei sume bunica sa-l poata interna intr-o institutie speciala.




Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.