SOCANT. Cum era o femeie sa-si piarda vederea din cauza lentilelor de contact

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 09 oct 2020, 02:10

Aimee McWilliams, o femeie in varsta de 33 de ani din Marea Britanie, a povestit chinul prin care a trecut din cauza ca a purtat lentile de contact.

Aimee McWilliams este un designer din Londra. Ea a povestit pentru Daily Mail ce i s-a intamplat dupa ce a purtat o perioada indelungata lentile de contact timp de 14 ore pe zi. Tanara a declarat ca medicii au sfatuit-o sa poarte lentilele de contact maximum 8 ore pe zi. Din cauza faptului ca duce o viata agitata, ea Aimee nu si-a dat jos lentilele de contact decat atunci cand se pregatea de culcare.

Ajunsese sa le poarte timp de 14 ore pe zi.

Nu si-a dat seama la ce pericol se expune. Si-a privat ochii de oxigen si a fost la un pas sa-si piarda vederea. Un punct mic, ca o pata i-a aparut pe ochi. A mers la medic, iar in urma consultului a aflat cu stupoare ca sufera de neovascularizatie coroidiana, o afectiune caracterizata prin distrugerea vaselor de sange la nivelul globului ocular, una din principalele cauze de orbire.


" Am fost ingrozita! Ce m-a speriat si mai tare este faptul ca aceasta boala nu se manifesta. Imi tot amanasem consultul oftalmologic deoarece credeam ca nu e ceva serios", a declarat Aimee McWilliams.

" Corneea, membrana transparenta a ochiului, este singurul organ care isi ia oxigenul necesar fucntionarii din aer si nu din fluxul sanguin. Lentilele de contact actioneaza ca o bariera, iar folosirea acestora continua, timp de mai multe ore pe zi, duc la privarea de oxigen corneei", a explicat pentru Daily Mail dr.
Hosam Kasaby, medic chirurg oftalmolog.

 

 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.