SOCANT. I-a DISPARUT masina din fata casei, iar dupa cateva zile a aflat ca are de PLATIT o suma URIASA!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:47

V-a disparut masina parcata pe strada? E posibil sa nu v-o fi luat hotii! Urmariti povestea unui biet sofer bucurestean!

Dupa ce si-a cautat, ca un adevarat detectiv, automobilul, zile in sir, a aflat ca are de platit o suma uriasa!

Eu am crezut, ca orice om normal, pana la urma urmei, cand vezi ca masina iti lipseste, ce te gandesti prima data? Ca e furata. (…) Si am mers la politie, "Mi-a furat masina!". Am facut o sesizare. "Domnule, mi s-a furat masina…

Intre timp, a aflat ca masina sa nu e furata, ci se afla intr-un parc auto unde sunt depozitate masinile parcate ilegal.

Degeaba se gandeste sa rasufle usurat. Ca sa o recupereze, nu este deloc usor: „ Din punctul meu de vedere si conform legii, este in continuare furata, eu nu pot sa o ridic pentru ca e data furata ”.

Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Trebuie sa stiti ca firma de ridicari auto nu are nicio obligatie legala sa va anunte: „ Nu prevede legea acest lucru si nici avem posibilitatea, datorita faptului ca noi nu avem acces la baza de date sa stim cine este proprietarul sau utilizatorul masinii.

Totusi, explicatiile difera de la o usa la alta: „ Se face o comunicare prin posta sau se urmeaza o anumita procedura. Se identifica proprietarul si se ia legatura cu acesta ”, spun surse din poliţie. Daca proprietarul nu plateste amenda, exista si o alta varianta, prevazuta in hotararea Consiliului Local:

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

In situatiile in care proprietarul sau detinatorul legal al vehiculului/remorcii nu se prezinta pentru ridicare, in termen de 7 zile calendaristice de

la consemnarea in registrul de intrari-iesiri al operatorului, agentii constatatori vor proceda la somarea acestuia in vederea vanzarii pentru valorificare in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 421/2002 ”. Pana la rezolvare, proprietarul masinii asteapta, pe banii lui. Cu cat mai repede, cu atat mai…ieftin!

##VIDEO127229##