SOCANT! Organizatiile extremiste din Banat vor STERILIZAREA femeilor rome VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 16:30

Scandalul izbucnit imediat dupa postarea organizatiei extremiste Nationalistii Autonomi din Timisoara pare fara sfarsit.

Cum era de asteptat, mesajul, catalogat de anchetatori drept rasist, fascist si xenofob, a avut ecou. Liderul romilor din Banat sustine ca sterilizarea femeilor din comunitate este genocid. Surprinzator e, insa, ca in comunele sarace sunt femei care au alta viziune. Faceti cunostinta cu familia Stancu. La numai 45 de ani, Angelica are patru copii si nu mai putin de 13 nepoti. Femeia recunoaste cu mana pe inima ca nu mai vrea urmasi.
Mai ales ca insusi bulibasa este de acord! Acelasi sat, aceeasi strada, cateva case mai sus. Alta familie, 11copii. Mezina are doar opt luni. Femeia din imagine a nascut in urma cu trei saptamani un bebelus sanatos, dar l-a abandonat in spital. Mai are acasa 11, acasa, si o singura punga cu malai de mancare.

Anchetatorii nu vad cu ochi buni sterilizarea femeilor. Barbatul din imagini a fost adus val-vartej in fata anchetatorilor, dupa ce ar fi postat pe un blog un mesaj rasist.
Potrivit comunicatului, el, impreuna cu organizatia extremista Nationalistii Autonomi din Timisoara, ar fi urmat sa" ofere o recompensa de 300 de lei fiecarei femei tiganci, din zona Banatului, ce poate prezenta un act medical care sa dovedeasca ca s-a supus voluntar unei operatii de sterilizare in anul 2013."

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara s-a autosesizat in acest caz si a deschis un dosar penal pentru promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe.
In aceasta dimineata, procurorii au descins la sediul organizatiei.
In mesajul postat pe blog, cei care ar fi pus la cale totul si-au motivat initiativa pentru ca, in repetate randuri, ar fi fost persecutati de clanurile de romi.

Romania nu e prima tara care socheaza printr-o astfel de propunere. In Slovacia, de pilda, s-a si intamplat, iar in 2011 si 2012, statul a fost condamnat de judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru sterilizarea unei femei de etnie roma.


Magistratii au apreciat ca au fost incalcate articolele 3 si 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, privind interzicerea tratamentelor inumane si degradante si dreptul la respectarea vietii private si de familie. In urma cu putin timp, barbatul retinut a fost eliberat.