Au ajuns sa reprezinte un pericol public pentru ca nu au mai fost consolidate de zeci de ani. Primaria Municipiului Bucuresti se confrunta, in acest sens, de cele mai multe ori cu refuzul proprietarilor. Din 2003 si pana in zilele noastre au fost consolidate numai 28 de cladiri.
Cei care locuiesc sau sunt nevoiti sa circule in fiecare zi prin zone unde sunt in pericol din cauza acestor cladiri par resemnati.
Imaginati-va numai ce tragedie s-ar putea inampla daca un cutremur puternic ar lovi capitala. Zecile de cladiri cu bulina ar s-ar putea prabusi in numai cateva secunde, atat peste locatari cat si peste trecatori.
Cladirile etichetate ca si pericol public sunt cele care au fost incadrate in calsa 1 de rism seismic si cuprind spatii publice cu o suprafata mai mare de 50 de metri patrati. Nici macar autoritatile nu pot face nimic pentru reducerea riscurilor daca proprietarii nu constientizeaza pericolul.
Cel mai grav este ca specialstii ne informeaza ca in orice clipa Romania ar putea fi lovita de un cutremur de proportii, iar cladirile care abia se mai tin devin o reala amenintare pentru oameni.