SOCANT. S-a nascut cu CAPUL INVERS, dar a reusit sa devina un model de viata si o sursa de inspiratie pentru cei din jur

Editor: Bogdan Mihai Author: A.D.
Actualizat: 05 oct 2020, 07:15

Un tanar din Brazilia sufera de o afectiune rara a muschilor si articulatiilor care il impiedica sa-si ridice capul in pozitia normala.

Claudio Vieira de Oliveira, un tanar in varsta de 37 de ani din Brazilia, s-a nascut cu artrogripoza, o afectiune rara a articulatiilor care produce malformatii la nivelul membrelor si al capului. Cand s-a nascut, medicii au sfatuit-o pe mama tanarului, sa il lase sa moara, insa Claudio a reusit sa sfideze toate prognosticurile sumbre ale specialistilor.

Nu numai ca a supravietuit, dar a devenit un model de viata si o sursa de inspiratie pentru cei din jur, Claudio alegandu-si meseria de speaker motivational.

Tanarul nu se poate ridica in picioare, iar afectiunea nu-i permite sa-si miste sau sa-si ridice capul sau membrele superioare. Din acest motiv specialistii spun despre bolnavii care sufera de artrogripoza ca au capul invers.

Din cauza handicapului si a formei ciudate a corpului sau, Claudio Vieira de Oliveira nu se poate ajuta de scaunul cu rotile pentru deplasare. I-a fost foarte dificil sa mearga la scoala ca orice copil normal.


" Am reusit sa ma adaptez in ciuda conditiei mele. Nu ma vad ca fiind diferit, ci o persoana normala. Eu chiar nu vad lumea cu fundul in jos", a glumit Claudio." Ma descurc usor in fata publicului, interactionez, nu imi este teama. Pot spune ca sunt un profesionist", a declarat tanarul pentru Daily Mail.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: