SOCANT. Sufera de o boala RARA care o face sa manance materiale textile. Parintii sunt disperati ca poate muri in orice clipa!

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 11 oct 2020, 14:15

Charlotte Cook, o fetita in varsta de patru ani, sufera de o boala rara, sindromul Pica, care o face sa manance covoare, huse de canapele, jucarii de plus, etc.

Fetita a ros toate perdelele, husele de pe canapele, perne, covoare, tot ce gasea in casa. Disperati, parintii au renuntat sa-si mai decoreze casa cu obiectele mai sus enumerate. Sotii Cook se tem pentru viata fetitei lor, mai ales ca medicii le-au spus ca nu prea exista tratament in cazul sindromului Pica de care sufera fetita.

Specialistii sustin ca sindromul Pica s-ar datora unei deficiente minerale in organism, de aici nevoia obsesiva a unor copii de a manca pamant, var, materiale textile, hartie, lemn, etc.

Afectiunea este foarte rara, se poate solda cu urmari foarte grave, putand provoca tulburari digestive, infectii dentare, mai ales in cazul acelora precum Charlotte care ingereaza in organism substante necomestibile.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Se pare ca 20% dintre copii sufera de Pica, intr-o anumita etapa a vietii. Multi o depasesc, daca afectiunea nu este asociata cu alte boli.

In cazul lui Charlotte, micuta sufera de autism, ceea ce ii reduce drastic sansele de vindecare." Cosmarul meu este ca se va sufoca cu vreun material sau mici particule de textile vor patrunde in vasele de sange si va face hemoragie interna", a spus mama fetei care a declarat pentru The Mirror ca Charlotte are perioade cand vomita si face febra din cauza materialelor pe care le ingereaza.


" Nu se poate abtine. Cred ca nici nu isi da seama ce face". Sindromul a inceput sa se manifeste inca de pe cand fetia avea abia un an. Parintii au observat ingroziti cum roade covorul din sufragerie. Tot atunci au inceput sa apara si primele semne de autism.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.