SOCANT! Tanara mamica IN COMA din cauza unei unghii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 09:55

Angela Cottom, o mamica in varsta de 32 de ani din Marea Britanie, a stat 12 ore in coma din cauza unei afectiuni rare.

Tanara a nascut prematur doua fetite gemene, iar la scurt timp dupa nastere a intrat in coma. Avea hemoragie interna, iar plamanii ii cedasera. Femeia era cat pe ce sa moara dupa ce o unghie sau un fir de par de la unul dintre bebelusii ei a ajuns in vasele ei de sange in timpul nasterii. Medicii sustin ca un astfel de caz este intalnit foarte rar, odata la 80 000 de nasteri.


Angela Cottom a avut nevoie de 22 transfuzii de sange. Familia s-a temut pentru viata ei dupa ce medicii l-au anuntat pe sotul femeii ca ar putea sta in coma zile, poate chiar luni in sir. Insa, tanara mamica s-a trezit dupa 12 ore si a fost externata o saptamana mai tarziu. “ Ma simt atat de norocoasa ca sunt in viata! Este o binecuvantare ca ambele fetite sunt sanatoase! Lucrurile putea decurge altfel ”, a declarat Angela Cottom jurnalistilor britanici.
Femeia a adaugat ca are acum o alta perspectiva asupra vietii, dupa ce a fost la un pas de moarte si in pericol de a-si pierde una dintre fetite sau mai rau, pe amandoua. Angela Cottom mai are inca o fetita in varsta de patru ani.

Femeia a ajuns la spital fiindca ii era greu sa respire, iar la scurt timp plamanii i-au cedat. Medicii au constat ca tanara suferea de o boala rara, embolie cu lichid amniotic.
Afectiunea reprezinta o complicatie rara, dar foarte grava, deseori fatala nasterii. Cauzele sunt necunoscute, iar complicatiile apar in momentul in care o parte din lichidul amniotic trece in sangele mamei. Diferite celule din sacul embrionar cum ar fi unghii sau fire de par provoaca reactii alergice in organismul mamei.

In cazul Angelei Cottom, medicii au decis de urgenta, nasterea prin cezariana a gemenelor apoi au transferat-o pe mamica la terapie intesiva.
La trei ore de la nefericitul incident, doctorii reusisera sa o stabilizeze, dar prognosticul era rezervat. Insa dragostea pentru copiii ei a fost atat de mare, incat Angela Cottom s-a trezit din coma dupa 12 ore, uimimdu-i pe toti cu forta ei interioara.

Angela Cottom cu gemenele Amelie si Ava
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/1-ee803dfaf0504148e6e9baeaee34dadd.jpg
O familie fericita! Angela Cottom alaturi de sotul ei si de cele trei fetite
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/3-841545d1f09568e6c05493fc9ddb3ecf.jpg
Sursa foto: dailymail.co.uk