SOCANT. Un elicopter militar cu 10 persoane la bord S-A PRABUSIT in judetul Sibiu. Bilantul victimelor: 8 morti si 2 raniti

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 01 oct 2020, 21:50

Un elicopter militar s-a prabusit, vineri dimineata, la limita dintre judetele Sibiu si Mures, la bordul elicopterului aflandu-se zece persoane, opt dintre acestea fiind decedate.

Potrivit Mediafax, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat ca anuntul la 112 a fost facut de unul dintre militarii aflati la bord. El a mai precizat ca in zona accidentului vizibilitatea este redusa. MApN confirma ca opt militari au murit si doi au fost raniti in urma prabusirii elicopterului.

Mnisterul Apararii Nationale confirma, printr-un comunicat de presa, ca opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10.40,

pe raza localitatii Malancrav, din judetul Sibiu.

Potrivit MApN, elicopterul era de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii si se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu. Pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului, la fata locului s-a deplasat ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, insotit de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene, se arata in comunicatul MApN.

Biroul de Presa al MApN mai precizeaza ca va da detalii despre cei aflati in aeronava, dupa ce vor fi informate familiile acestora.

ISU Sibiu a confirmat ca sunt opt morti si doi raniti, in urma prabusirii elicopterului. Opt persoane au murit dupa prabusirea elicopterului militar in judetul Sibiu, iar alte doua au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Targu Mures, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat corespondentului Mediafax ca actiunea de cautare a elicopterului este coordonata de judetul Sibiu, dar sunt implicate forte si din Mures.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

" In accidentul aviatic s-au inregistrat opt persoane decedate, iar alte doua victime au fost evacuate cu elicopterul SMURD de la Targu Mures, care a ajuns in zona accidentului", a spus Bianca Sabau. Ea a confirmat faptul ca elicopterul s-a prabusit in zona denumita Stejaris, intre localitatile Iacobeni si Malancrav, intr-o zona impadurita.