Socata
Cost estimativ: 10 lei pentru 5 litri
Ingrediente
2-3 gramajoare de soc
5 lamai
500 g zahar
Mod de preparare
Se storc lamaile, se amesteca zeama cu zaharul si se pune intr-un borcan de 5 litri.
Se adauga florile de soc si eventual 2-3 lamai ce au ramas de la stors.
Se completeaza cu apa, se amesteca bine pana cand se dizolva tot zaharul, apoi se acopera cu un prosop sau un capac ce sa ii permite sa respire si se tine la lumina soarelui timp de 10 zile, timp in care se amesteca o data pe zi.
Dupa 7-10 zile se strecoara si se pune la rece in sticle inchise ermetic.
Se poate pune si in sticle de plastic si congela pentru extrasezon.
Ingrediente
2-3 gramajoare de soc
5 lamai
500 g zahar
Mod de preparare
Se storc lamaile, se amesteca zeama cu zaharul si se pune intr-un borcan de 5 litri.
Se adauga florile de soc si eventual 2-3 lamai ce au ramas de la stors.
Se completeaza cu apa, se amesteca bine pana cand se dizolva tot zaharul, apoi se acopera cu un prosop sau un capac ce sa ii permite sa respire si se tine la lumina soarelui timp de 10 zile, timp
in care se amesteca o data pe zi.
Dupa 7-10 zile se strecoara si se pune la rece in sticle inchise ermetic .
Se poate pune si in sticle de plastic si congela pentru extrasezon.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei