Societatea Română de Epidemiologie, mesaj pentru români: "Rugăm insistent populaţia să..."

Author: B.H.
Actualizat: 27 ian 2021, 09:55

Societatea Română de Epidemiologie și-a manifestat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Ce mesaj au transmis specialiștii?

Deși părea că România a depășit criza coronavirusului, creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile și aglomerarea spitalelor sunt detaliile care au reușit să stârnească îngrijorarea autorităților. Pe rând, cei implicați în gestionarea acestei probleme de sănătate au transmis mesaje publice prin care le-au cerut românilor să respecte regulile în continuare.

Citeste si: Nelu Tătaru: "Marți voi semna un ordin de ministru prin care..." Măsura luată după aglomerarea spitalelor

Societatea Română de Epidemiologie, mesaj pentru români: "Rugăm insistent populaţia să..."

Relaxarea restricțiilor i-a determinat pe mulți români să uite de regulile de igienă și de distanțarea socială, iar autoritățile au precizat că acest comportament poate duce la creșterea numărului de infectări. În acest context, reprezentanții Societății Române de Epidemiologie au decis să transmită un mesaj public prin care să atragă atenția asupra regulilor ce ar trebui respectate în această perioadă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Motiunea "Sanatatea romanilor nu e firma de pompe funebre", impotriva ministrului Nelu tataru va fi dezbatuta in Camera Deputatilor

"Societatea Română de Epidemiologie este îngrijorată din cauza creşterii constante în ultima săptămână a numărului de cazuri la 300 de cazuri pe zi de infecţie SARS-CoV-2 şi a peste 10 decese COVID-19 produse zilnic.

Din această cauză, rugăm insistent populaţia să respecte următoarele măsuri: anunţarea sau consultarea cu un medic în cazul apariţiei manifestărilor caracteristice bolii; păstrarea distanţării fizice de cel puţin 1,5 m între persoane în spaţiile închise sau în orice circumstanţă în care sunt prezenţi mai mulţi indivizi; evitarea constituirii unor grupuri mari de persoane, peste numărul recomandat; purtarea măştii în spaţii închise sau ori de câte ori este necesară interacţiunea dintre două sau mai multe persoane; igiena prin decontaminarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun şi/sau cu soluţie hidroalcoolică; decontaminarea obiectelor sau suprafeţelor utilizate sau atinse de mai multe persoane; respectarea
recomandărilor autorităţilor şi metodologiilor prin care se realizează activităţile individuale sau a grupurilor de persoane, ca urmare a măsurilor de relaxare aflate în vigoare."
, a transmis Societatea Română de Epidemiologie, prin intermediul unui comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citeste si: Salariu minim de 3.000 de lei și scutire de la plata impozitului. Cine sunt românii care vor beneficia de facilități

 

Taguri: