În videoclipul său de pe TikTok, el a dorit să ofere o perspectivă asupra diferențelor culturale pentru a ajuta alte persoane să se adapteze mai ușor în România.
De ce șoc cultural a avut parte tânărul când s-a mutat în România
Primul șoc cultural menționat de el a fost modul în care se înmânează restul de bani în magazine și supermarket-uri.
"Nu este ceva anormal ca cei de la casă să pună banii direct pe masă în loc să îi dea în mână.
Al doilea șoc cultural a fost legat de numărarea banilor. Acesta a rămas surprins în momentul în care a observat că românii nu numără banii atunci când primesc rest. Tânărul a menționat faptul că acest gest de încredere este o practică comună în România și reflectă relațiile interpersonale bazate pe onestitate.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Reguli noi pentru 2025 cu privire la pensionarea anticipată. Femeile care pot ieși la pensie mai devreme
"Este normal ca pentru noi africanii să numărăm banii care ni se dau pentru a ne asigura că este corect. Aici, în România, este considerat nepoliticos să numeri banii care ți-au fost dați. Când dai bani unui român și nu îi numără, este ceva normal aici. Asta înseamnă că au încredere în tine," a spus el.
@vision_studeo As an African, I have seen so many things we share in common with the Romanian culture. Also, there several things that might pose a cultural shock for many of us. So, I have made this video to educate fellows Africans about the differences. #romania #transilvania #learningromanian #bucuresti #livinginromania #romanianculturalshock #romanianculture ♬ Fadeaway- Official Sound Studio
În România obiectele se dau și cu mâna stângă
Al treilea șoc cultural a implicat folosirea mâinii stângi pentru a da obiecte. Tânărul s-a obișnuit ca aici să-i fie înmânate obiecte și cu mâna stângă, însă în Africa acest lucru este considerat o lipsă de respect.
"Este normal pentru români să-ți dea obiecte folosind mâna stângă. Pentru o parte dintre cei din Africa, asta poate fi considerat nepoliticos și fără respect. Vă promit că este ceva normal aici. Nu sunt lipsiți de respect, este doar o practică culturală aici," a adăugat el.
În concluzie, bărbatul și-a încheiat videoclipul cu un mesaj pozitiv. El a spus că, dacă cineva intenționează să vină în România, ar trebui să-și pregătească mintea pentru aceste diferențe culturale și să fie sigur de faptul că România este o țară frumoasă.