Șoferii care l-au ocolit pe bărbatul căzut pe mijlocul bulevardului din Alba Iulia riscă amenzi sau chiar închisoare! Ce spun autoritățile

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 nov 2023, 03:55

Ce spun autoritățile

Sursa: Pixabay/alba24.ro

Pe 27 februarie, la orele prânzului, un bărbat din Alba Iulia a căzut în mijlocul unui bulevard. În loc să fie ajutat, bărbatul a fost ocolit.

Întâmplare revoltătoare pe un bulevard din Alba Iulia! Un bărbat a căzut în mijlocul străzii din oraș, iar șoferii care se aflau în trafic au încetinit și l-au ocolit, pentru a nu-l călca. Nimeni nu a dat dovadă de spirit civic, astfel că bărbatul a fost lăsat să zacă în mijlocul bulevardului, fără să primească ajutor sau măcar să fie întrebat ce s-a întâmplat cu el. 

Șoferii care l-au ocolit pe bărbatul căzut pe mijlocul bulevardului din Alba Iulia riscă amenzi sau chiar închisoare

Autoritățile vor să pedepsească lipsa de inițiativă în cazul bărbatului căzut în mijlocul unui bulevard din Alba Iulia, care a fost ocolit în loc să fie ajutat. După ce au apărut imagini cu incidentul, poliția a demarat o anchetă.

Citește și: Ce au făcut doi bărbați beți după ce au lovit mai multe mașini. Incidentul a avut loc în Capitală

Dacă vor fi găsiți vinovați, șoferii care l-au ignorat pe bărbatul neajutorat și care au încălcat linia dublă continuă pentru a-și continua drumul ar putea fi pedepsiți. Conform legii, lipsa de inițiativă în asemenea situații, în care o persoană se află în pericol, poate fi pedepsită cu amendă sau închisoare de la trei lunni până la un an.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Un bărbat din Alba Iulia a căzut în mijlocul bulevardului

Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 12:00, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, relatează alba24.ro. Bărbatul care a căzut în mijlocul străzii a fost filmat de un locuitor de la etajul unei clădiri din zonă. 

Se poate observa, în videoclip, cum bărbatul este la pământ, pe banda a doua a bulevardului, și ocolit cu grijă de mașini.

După ceva timp, o mașină a oprit pe prima bandă, iar din ea au coborât niște bărbați în ajutorul victimei căzute.

Citește și: O ambulanță care transporta un pacient s-a răsturnat, în București. Aceasta a fost lovită de un alt șofer neatent

Nu se cunosc, deocamdată, detalii despre motivul pentru care bărbatul a ajuns în mijlocul străzii. Reprezentanții IPJ Alba au transmis că nu s-a primit niciun apel la 112 în care să se anunțe incidentul de ieri.