Soferii care traverseaza "podul prietenei "intre Romania si Bulgaria isi blesteama zilele

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 12:22

Oamenii stau si cate 13 ore la coada pana sa ajunga sa treaca frontiera. Coloanele de TIR-uri se intind pe cativa kilometri.

Nici turistii n-au mai mult noroc. Multi se gandesc ca poate ar fi fost mai castigati daca renuntau la concediu. 13 ore  si niciun metru parcurs. Este un record cu care acest barbat nu se poate mandri. L-am gasit  la 15 kilometri de Vama Giurgiu si aproape ca si-a pierdut orice speranta ca va mai iese din tara azi-maine.

Sute de TIR-uri trase pe dreapta pe o distanta de mai bine de 10 kilometri.

Politistii le-au oprit in afara localitatilor ca sa nu blocheze de tot circulatia. Orele au trecut si nimeni nu le-a mai spus nimic bietilor oamenii. Soferii si-au pierdut de tot rabdarea si incearca fiecare sa-si ocupe timpul cum poate. Unii dau ture in jurul masinilor, altii profita de soare si fac plaja.
Cei mai multi au pierdut notiunea timpului. Probabil dupa prima jumatate de ora de asteptare au renuntat sa se mai uite la ceas.
Fac haz de necaz ca doar sunt in concediu, iar in cazul in care ii va prinde noaptea pe pod spun ca au si o solutie:„ ne-am gandit sa ne cazam aici, in Frontiera...o noapte.”

Tot in coada care se intinde pe mai bine de 3 kilometri se afla si acesti tineri. Nici ei nu stau cu mainile in san, si-au pus mintea la contributie si au gasit rezolvarea aglomeratiei: „ne gandeam sa luam macaraua aceea, poate reusim sa trecem cu ea, cine stie!  Zicea cineva, daca avem vreo pila sa trecem mai repde.

Ziceam sa cunoastem un macaragiu si folosim macaraua aceea si ne trece, unul cate unul cred ca am trece mai repede”. Povestea se repeta aproape in fiecare zi, de cand a inceput perioada concediilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Lucrarile de reabilitare ale podului au inceput in urma cu trei luni iar

pana acum muncitorii  au reusit sa consolideze aproape un sens de mers.

De alta parere sunt soferii care raman uimiti de aplombul muncitorilor care se misca de parca ar avea tot timpul din lume.
Cinci muncitori sunt pe pod, insa, numai unul munceste, restul il supravegheaza.
Unul dintre ei chiar a intrat in spiritul vacantei, a trecut la pantaloni scurti colorati la care a asortat o pereche de pantofi negri si soseste de aceeasi culoare.

E pata de culoare din tot griul din jur.

Oficial, podul va fi gata in martie anul viitor. Daca va fin sau nu asa, om trai si om vedea. Intre timp, daca aveti de gand sa mergeti in vacanta la vecinii bulgari, evitati podul si incercati sa treceti cu bacul de la Turnu Magurele sau Calarasi.

 

Taguri: