Șoferii vor fi amendați cu sume usturătoare de peste 40.000 de lei dacă mai fac asta! Despre ce este vorba

Autor: Lavinia Medrea

Șoferii vor fi amendați cu sume de peste 40.000 de lei dacă mai fac asta! Despre ce este vorba

Sursa: PixaBay

Șoferii care își vor mai parca mașinile pe plajă, diguri și faleze vor fi amendați cu 40.000 de lei, conform unui proiect de lege.

Șoferii care își vor mai parca mașinile pe plajă, diguri și faleze vor fi amendați cu 40.000 de lei, conform unui proiect de lege.

Șoferii vor fi amendați cu sume de peste 40.000 de lei dacă mai fac asta! Despre ce este vorba

Proiectul de lege de la Senat vizează modificarea OUG nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere. Se propune creșterea semnificativă a amenzii ce poate fi aplicată în cazul celor care intră cu mașina pe plajă.

„Circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative” va fi penalizată cu amenzi cu sume cuprinse între 20.000 și 40.000 pentru persoanele fizice, după ce proiectul de lege va fi aprobat.

Citeste si: Lovitură cruntă pentru utilizatorii WhatsApp! S-au dat amenzi usturătoare! Ce nu trebuie să faci niciodată când trimiți mesaje

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La momentul actual, se dau penalizări cu amenzi între 500 și 1.000 de lei. Privind faptul că amenzile se pot achita în maxim 15 zile de la momentul primirii procesului verbal, măcar jumătate din minimul amenzii, cei care vor fi surprinși, acum, că intră cu mașina pe plajă, achită amenzi de maximum 250 de lei.

Creșterea amenzilor pentru conducerea sau parcarea mașinilor pe plajă a fost propusă deoarece amenzile actuale nu încurajează aceste maniere.

Citeste si: Lovitură pentru șoferi! O nouă lege îi poate lăsa fără permis pentru 30 de zile. Apare un nou marcaj rutier!

Formatorii proiectului de lege consideră că, „prin achitarea acestor sume, contravenientul nu conştientizează gravitatea faptelor săvârşite şi consecinţele acestei fapte şi nici nu este motivat să respecte obligaţiile legale ori să ia măsuri pentru intrarea în legalitate sau pentru prevenirea apariţiei acestor incidente în viitor”, potrivit avocatnet.ro.