Șoferii vor risca amenzi de până la 5.000 de lei dacă nu vor respecta aceste reguli. Nicușor Dan a luat decizia. Despre ce este vorba?

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 30 apr 2024, 01:15

Dacă nu vor respecta anumite reguli, șoferii vor risca amenzi mai mari decât un salariu.

Sursa: pixabay.com

Dacă nu vor respecta anumite reguli, șoferii vor risca amenzi mai mari decât un salariu.

Nicușor Dan vrea amenzi mari pentru cei care nu respectă anumite legi în București. Șoferii riscă să scoată din buzunar o sumă de până la 5.000 de lei.

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru șoferi

Nicușor Dan, primarul Capitalei, vrea să mărească amenzile pentru șoferii care refuză să plătească parcările. Cei care doresc să își parcheze mașina personală, trebuie să știe că o oră de parcare în București costă 5 lei.

În prezent cei care refuză să plătească această taxă riscă o amendă de 200 de lei plus ridicarea mașinii.

Citește și: Șoferii români trebuie să cunoască noua lege ce intră în vigoare. Amenzile rutiere vor fi modificate

De luna viitoare regulile se vor schimba. Mai exact, potrivit unui proiect care se află în dezbatere publică, este prevăzută majorarea amenzilor pentru neplata parcării, de la 200 de lei la 1.500-2.500

de lei pentru persoanele fizice şi 3.000-5.000 de lei pentru persoanele juridice.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ceea ce înseamnă că amenda pentru neplata parcării în București ar ajunge la valoarea unui salariu pe o lună.

Mașinile care scanează automat numerele de înmatriculare circulă prin București

PMB dispune de aproximativ 12.000 de locuri de parcare. Trebuie să știți că este greu să scăpați de amenzi, mai ales că mașinile care scanează automat numerele de înmatriculare deja circulă pe străzile din Bucureşti şi aplică amenzi pe bandă rulantă.

Citește și: Noua listă de infracțiuni rutiere care se pedepsesc cu amendă! Sunt vizați inclusiv pasagerii, iar sumele sunt usturătoare

Conform unui comunicat al primăriei, amenzile pot ajunge la 5.000 de lei: "Neachitarea contravalorii penalităților stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amenda cuprinsă între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele fizice, și între 3.000 și 5.000

de lei pentru persoanele juridice".

Sursă: antena3.ro