Șoferița care le-a lovit mortal pe Raisa şi Mihaela în cartierul Andronache, condamnată definitiv la închisoare

Author: Diana Tilă
Actualizat: 11 oct 2023, 07:40

Șoferița care le-a lovit mortal pe Raisa şi Mihaela în cartierul Andronache, condamnată definitiv la închisoare

Sursa: observatornews.ro

Şoferiţa care a accidentat mortal două fete, în cartierul Andronache din Bucureşti, a fost condamnată definitiv.

Curtea de Apel București a decis, miercuri, 11 ianuarie, să respingă apelul înaintat de Marcela Leonte la decizia de condamnare la patru ani și șase luni de închisoare pronunțată de Judecătoria Sectorului 2 București în vara anului trecut. Decizia magistraților este definitivă.  

Citește și: Șoferița care a UCIS două fete în cartierul Andronache din Capitală, victorie în instanță: "Când ai bani și relații, poți omorâ pe cine vrei!"

Șoferița care le-a lovit mortal pe Raisa şi Mihaela în cartierul Andronache, condamnată definitiv la închisoare

La sfârșitul lunii februarie 2021, Marcela Leonte se afla la volanul unui autoturism, iar la un moment dat a lovit două fete, în vârstă de 6 și 21 de ani.

Fata de 6 ani a murit în drum spre spital, iar cea de 21 de ani, cu multiple traumatisme, cu hemoragie internă, cu un braț smuls în urma accidentului, a intrat în stop cario-respirator înainte de a intra în operație și a fost declarată decedată după ce nu a

răspuns manevrelor de resuscitare.

Citește și: Declarații șocante de la tatăl uneia dintre fetele ucise în accidentul din Andronache: „Au vrut să se omoare între ei”

Femeia a mărturisit că în momentul în care s-a apropiat de capătul străzii, unde trebuia să vireze la dreapta, a vrut să frâneze, dar a apăsat pedala greșită. Femeia, în vârstă de 56 de ani, a fost agresată la locul accidentului și a suferit un șoc.

De aceea anchetatorii au lăsat-o în libertate, la momentul respectiv. 

"Când am ajuns la volanul maşinii, mi-am tras scaunul, mi-am pus centura, m-am asigurat şi am plecat de pe strada Fructelor nr. 4 împreună cu soţul meu, care era în dreapta mea.

În momentul în care m-am apropiat de capătul străzii unde trebuia să fac dreapta, am avut un acces de strănut şi am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac.

Peste drum de stradă, adică vis-a-vis, erau nişte copii care stăteau jos pe bordură, împreună cu alte persoane mature. Maşina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură şi s-a oprit în gard.

Au sărit airbag-urile şi imediat ne-au scos alte persoane din maşină şi au început să ne bată.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Între timp, a venit poliţia şi salvarea, m-au băgat în salvare, timp în care am făcut un atac de panică şi nu mai ştiu nimic. Nu-mi găseam cuvintele şi nu puteam vorbi coerent, în timp ce poliţia şi salvarea vorbea (sic) cu mine. Eram în stare de şoc şi nu puteam respira.

Menţionez că şofez foarte rar şi că nu am consumat alcool.

Declar că îmi pare foarte rău de modul în care s-a produs acest accident, cât şi de faptul că cei doi copii au decedat şi doresc să ajut cumva familiile cu tot ce-mi stă în putință, pentru a recupera pe cât posibil pierderile morale şi materiale!

Menţionez că am fost tratată la Spitalul(...) unde am primit îngrijiri în urma agresiunii din partea persoanelor.

Mi s-au recoltat probe de sânge și test antidrog",  a scris femeia în declarația de la acea vreme. 

Ulterior, femeia ar fi declarat că a avut o criză de strănut și de aceea a apăsat cu putere pedala de accelerație. Apoi, după ce au venit rezultatele de la INML, s-a stabilit că femeia avea o alcoolemie de 0,7. Aceasta a recunoscut în fața anchetatorilor faptul că a consumat vin și rom înainte de a produce accidentul.

În acest context, Marcela Leonte a fost condamnată la patru ani și șase luni de închisoare de Judecătoria Sectorului 2, în luna august a anului 2022, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Citește și: Dezvăluiri cutremuratoare despre cele două fete ucise pe trotuar: "Rochiţa aceasta trebuia să o îmbrace la ziua ei"

De asemenea, pe latură civilă, judecătorii au decis ca firma de asigurări City Insurance să plătească prin lichidatorul judiciar peste 800.000 de euro. Suma reprezintă daune morale și materiale care vor merge către șase părți civile. Mai exact, către familiile celor două fete care au murit în urma accidentului.