"A coborât din maşină, s-a apropiat de cadavru". O șoferiță româncă internată la psihiatrie după ce a spulberat o familie de turiști italieni

Author: Diana Ghita
Actualizat: 11 iul 2023, 11:02

Românca Angelika Hutter a provocat un accident rutier în urma căruia 3 oameni au decedat

Sursa: antena3.ro

Tragedia s-a petrecut joi, 6 iulie, în stațiunea Santo Stefano di Cadore, din regiunea Veneto. Românca a urcat cu mașina pe trotuar cu o viteză de peste 70 km/h și a lovit o familie de italieni.

Angelika Hutter, o tânără de origine română în vârstă de 31 de ani, circula cu o viteză peste limita legală de 50 km/h înainte de a pierde controlul mașinii și de a produce accidentul mortal. Printre victime s-a aflat și un copil de 2 ani.

Citește și: „O liniște apăsătoare prin tot locul”. Un copil de nici doi ani a decedat, după ce un șofer a dat cu mașina peste el, în Cluj

Cine este românca care a spulberat o familie de italieni

Angelika călătorea de luni bune prin Europa. Ea locuia de 7 luni în mașina sa, un Audi A3 negru.

Femeia provine dintr-o familie de emigranți români stabiliți în Germania. Aceasta a crescut în orașul Alholming, iar vecinii ei o vedeau o persoană tăcută și retrasă. Ea se considera o artistă și încerca în repetate rânduri să-și vândă în mediul online lucrările de artă, mobilă decorată manual și felicitări de nuntă, însă afacerea ei nu a avut succes.

Din această cauză Angelika începuse să devină letargică și deprimată, după cum au observat vecinii înainte de plecarea ei.

Chiar și un localnic a remarcat faptul că tânăra avea un comportament ieșit din comun. Cu câteva ore înainte de accident el a surprins-o cum,, A făcut o scenă. Era în apropierea fântânii şi urla. Apoi a plecat", a susținut acesta. 

Românca a luat 3 vieți în câteva clipe

Angelika Hutter circula pe străzile stațiunii montane Santo Stefano di Cadore, din regiunea Veneto. Aceasta avea o viteză de peste 70 km/h într-o zonă în care limita legală era de doar 50 km/h. Ulterior, tânăra a pierdut mașina de sub control, într-un moment de neatenție, și a deviat pe trotuar, spulberând o familie de turiști italieni. 

În urma accidentului au murit trei membrii ai familiei: tatăl, fiul și bunica, iar mama copilului a fost rănită.

Bunica, Mariagrazia Zuin, în vârstă de 65 de ani, și tatăl Marco, în vârstă de 48 de ani, au murit pe loc. Băiețelul de 2 ani, Mattia Antoniello, aflat într-un cărucior, a fost transportat la spital, alături de mama lui. Însă, în cele din urmă, copilul a decedat.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: ,,Dumnezeu să vă ierte și să vă aibă în paza lui'' Curg mesaje de condoleanțe după ce doi copii au rămas orfani în urma tragediei produse pe A1

Ce a declarat românca despre accident

,,Nu-mi amintesc nimic din ce s-a întâmplat", a susținut Angelika Hutter în urma tragediei.

De asemenea, avocatul ei a declarat, și el, faptul că femeia nu îşi aminteşte nimic despre accident şi că vorbeşte doar despre un abis:, ,Angelika duce o bătălie internă pentru că simte responsabilitatea de a fi ucis trei persoane.

Se referă continuu la acel abis, dar nu-și amintește nimic din accident, de parcă ar fi îndepărtat totul, de parcă ea nu ar fi fost acolo".

Avocatul său a mai menționat că tânăra oscilează de la o stare la alta, între momente de luciditate și episoade de plâns puternic.

După accident, tânăra a fost supusă unor analize care au arătat că aceasta nu consumase substanţe interzise. Cauza accidentului rămâne sub investigație. Pe de o parte se consideră că ar putea fi vorba despre un accident cauzat de starea de sănătate psihică a șoferiței. Pe de altă parte, intră în calcul și faptul că lipsa atenției ar fi putut duce la acest accident. Totuși, mărturiile adunate de la fața locului sugerează că Angelika s-a certat cu o persoană înainte să se urce la volan și a plecat într-o stare de nervozitate.

Citește și: Atenție conducători auto! A fost promulgată legea prin care șoferii prinși băuți sau sub influența substanțelor interzise nu vor mai scăpa de închisoare

După accident, nu a părut mișcată, susțin cei care au fost la locul accidentului.  ,,A coborât din maşină, s-a apropiat de cadavrul bietei doamne. Am tras-o de acolo şi am ţinut-o lângă casa de aici, pe scări. Acolo a stat până la final. Nu spunea nimic!", spune un martor.

În cele din urmă șoferița a fost internată arestată pentru ucidere din culpă iar, mai apoi, a fost internată la un spital de psihiatrie și urmează să fie judecată pentru fapta sa.

Citește și: Un copil de patru ani și-a pierdut viața, după ce amantul mamei a provocat intenționat un accident rutier, în Suceava. Acesta și soțul femeii au făcut manevre periculoase

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.