Șoferul fără permis care a produs tragicul accident din Pantelimon și complicele său au fost conduși la audieri. Familia victimelor cere dreptate: „Să fie lege egală pentru toți!”

Autor: Andrei Costanda

Vinovatul accidentului din Pantelimon se află în arest preventiv și a fost condus alături de complicele său la audieri

Sursa: Observator News

Un adolescent de 17 ani, care a produs un accident mortal în Pantelimon, și tânărul de 19 ani care i-a oferit mașina, vor fi audiați la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Marți dimineață, la ora 09:00, Parchetul de pe lângă Tribunalul București va găzdui audierile celor doi tineri implicați într-un accident tragic care a avut loc în parcarea din apropierea parcului Pantelimon din București.

Șoferul de 17 ani și complicele său se află în fața procurorilor

Accidentul, care a avut loc pe 28 iulie, a dus la moartea unui băiat de 9 ani și la rănirea gravă a surorii acestuia, o fetiță de 7 ani, care a suferit amputarea unui picior.

Adolescentul de 17 ani, care este suspectat că a condus fără permis și a produs accidentul, se află în prezent în arest preventiv. Alături de el, va fi audiat și tânărul de 19 ani, deținător al permisului de conducere, care i-a încredințat mașina minorului. Tânărul major este plasat sub control judiciar.

Potrivit surselor judiciare, cei doi vor fi interogați cu privire la circumstanțele accidentului și la rolul fiecăruia în producerea tragediei.

Ancheta urmărește să clarifice dacă tânărul de 19 ani a fost complice la acest act imprudent și dacă a contribuit la situația periculoasă prin oferirea mașinii unui minor fără permis.

Accidentul a avut loc în jurul orei 19:30, când mașina condusă de tânărul de 17 ani a lovit copiii aflați în parcarea exterioară a parcului Pantelimon. Imediat după impact, șoferul a abandonat vehiculul și a fugit de la locul accidentului, fiind prins de autorități după câteva ore.

Băiatul de 9 ani a murit pe loc, iar fetița de 7 ani a fost transportată de urgență la spital, unde medicii au fost nevoiți să îi amputeze un picior pentru a-i salva viața.

Citește și: Poștașii încep să împartă deciziile de recalculare a pensiilor: De la 1 septembrie unii români vor primi pensiile majorate

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Citește și: Explicația surprinzătoare a clujencei care și-a închiriat apartamentul cu 8.000 de euro, pe durata festivalului UNTOLD: „Am scris un zero în plus”

Bunicul victimelor: „Pentru noi viața nu mai are niciun sens”

Tragedia a stârnit un val de emoție și indignare în rândul familiei victimelor și al comunității locale.

Bunicul copiilor a făcut apel la autorități pentru înăsprirea legislației rutiere. El a cerut dublarea pedepselor pentru cei care conduc fără permis, argumentând că autorul accidentului a acționat cu deplină conștiență de lipsa permisului de conducere.

„Ne simțim groaznic... Durere... Pentru noi viața nu mai are niciun sens”, a declarat bunicul, subliniind necesitatea unei justiții stricte și egale pentru toți cetățenii.

Familia victimelor consideră că autorul accidentului încearcă să scape cu o pedeapsă mai ușoară, sugerând că incidentul ar fi fost doar o joacă. În acest context, ei fac un apel la ministrul Justiției, Guvern și parlamentari să modifice legislația pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

„Să se schimbe legea, ONG-urile să ajute, societatea civilă, să fie lege egală și dreaptă pentru toți!”, a adăugat bunicul îndurerat.

Audierile de marți sunt cruciale pentru a stabili responsabilitatea exactă a celor implicați și pentru a decide măsurile legale care vor fi luate împotriva lor. Acest caz servește drept un semnal de alarmă pentru autorități și societate privind pericolele conducerii fără permis și necesitatea unor măsuri mai stricte pentru prevenirea acestor incidente tragice.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.