Soferul roman care a provocat o adevarata tragedie pe o sosea din Grecia este acuzat de omor din culpa!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 04:19

Anchetatorii au acum marturia lui si incearca sa puna cap la cap evenimentele care au dus la producerea accidentului.

5 oameni si-au pierdut viata si aproximativ 30 de persoane au fost ranite. A fost un adevarat carnaj pe autostrada.
Romanul care se afla la volanul TIR-ului ar fi fugit de la locul accidentului imediat dupa ce a vazut masacrul pe care l-a facut, scrie presa elena. A fost prins pana la urma de politia din Grecia. Barbatul a recunoscut ca a vazut semnalele de avertizare ale celor care dirijau traficul, insa nu a putut opri.

Soferul, in varsta de 39 de ani, sustine ca atunci cand a vrut sa incetineasca a sesizat defectiuni la sistemul de franare. Din aceasta cauza, el a lovit in plin masinile care stationau pe marginea drumului. Impactul a fost devastator, mai ales ca drumul se afla in panta iar TIR-ul era incarcat cu 19 tone de marfa.

Soferul va fi audiat din nou astazi, pentru ca politia sa poata stabili corect conditiile accidentului.

Audierile se vor desfasura in prezenta consulului roman in Grecia precum si a unui traducator. Romanul este acuzat de omor din culpa si se afla acum in arest. Tot acolo este si managerul firmei pentru care lucreaza, acuzat si el tot de omor din culpa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Imaginile de la locul accidentului sunt cutremuratoare, iadul parca s-a dezlantuit pe autostrada din nordul greciei.

Peste tot unde privesti sunt masini rasturnate, oameni disperati. Un tablou al mortii, imagini apocaliptice. In spatele unei masini rosii, rasturnate, se vad resturi de haine,  pungi si alimente. Locul este plin de bucati de fier smulse in impact. 4 oameni au murit pe loc si alte cateva zeci au ajuns in spital. Aseara, un al cincilea s-a stins pe masa de operatie din cauza ranilor. Printre persoanele ranite grav se afla si doi copii, unul în varsta de sase luni, iar altul în varsta de un an si jumatate.

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.