Soia te ajuta sa previi bolile ficatului

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 aug 2021, 05:25

Cercetatorii americani au descoperit ca persoanele care au o dieta bogata in soia sunt mai putin expusi ridcului de a dezvolta grasime in jurul ficatului. Acest strat de grasime este responsabil pentru aparitia diverselor boli ale ficatului.

S-a stabilit ca produsele care contin proteina soia cum ar fi iaurtul, branza tofu, laptele de soia, reduc nivelul trigliceridelor si al colesterolului. Persoanele cu un nivel ridicat al acestor doi indicatori acumuleaza grasimea in ficat, in loc sa o metabolizeze si astfel creste riscul aparitiei bolilor de ficat, inclusiv ciroza.

Studiul a fost efectuat in laborator, pe soareci obezi carora li s-a aplicat o dieta bazata numai pe proteina soia, timp de 17 saptamani.
In acest timp, rozatoarele nu au pierdut prea mult in greutate, insa, nivelul trigliceridelor si al colesterolului a scazut cu cel putin 20%. Soia este o leguma tropicala, se cultiva, in general in Asia de Sud. Este bogata in proteine si fibre, antioxidanti. Reechilibreaza organismul din punct de vedere celular si intarzie procesul de imbatranire.

 

Taguri: