Soldați ruși uciși în Nagorno-Karabah!

Author: Bogdan Frațilă

La o zi după atacul Azerbaidjanului asupra Nagorno-Karabah, Moscova anunță moartea mai multor soldați ruși în regiune

Sursa: PixaBay

La o zi după atacul Azerbaidjanului asupra Nagorno-Karabah, Moscova anunță moartea mai multor soldați ruși în regiune

La o zi după atacul Azerbaidjanului asupra Nagorno-Karabah, Moscova anunță moartea mai multor soldați ruși în regiune. Între timp, ofensiva i-a forțat efectiv pe separatiști să se predea. mai mulți soldați ruși staționați în Nagorno-Karabah au fost uciși, potrivit Moscovei. Aceștia se întorceau de la un post de observare când asupra vehiculului lor s-a tras cu arme de calibru mic, a precizat Ministerul rus al Apărării. Numărul soldaților care ar fi fost uciși nu a fost dezvăluit.

În primă fază nu au existat confirmări independente. Rusia a trimis 2020 de soldați în Nagorno-Karabah ca "pacificatori" după război.

Separatiștii au fost forțați să se predea

Anterior, Azerbaidjanul și separatiștii armeni din Nagorno-Karabah anunțaseră o încetare a focului. Azerbaidjanul a declarat că și-a încetat acțiunile militare după ce reprezentanții separatiștilor armeni din Nagorno-Karabah au declarat că vor depune armele.

A rămas neclar dacă luptele ar putea continua în unele zone. Ministerul azer al Apărării a declarat că acordul a inclus retragerea unităților militare și a echipamentelor armene din Nagorno-Karabah și dezarmarea forțelor de apărare locale. Armenia susține că nu are staționate în mod regulat în Nagorno-Karabah.La o zi după începerea unei operațiuni militare pe scară largă, Azerbaidjanul i-a forțat efectiv pe separatiști să se predea. Autoritățile din Nagorno-Karabah au declarat, de asemenea, că au acceptat negocieri privind integrarea în Azerbaidjan.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

32 de armeni au fost uciși în Nagorno-Karabah

Potrivit unor surse armene, 32 de persoane au fost ucise în lupte. După încetarea temporară a luptelor, UE și guvernul german au cerut Azerbaidjanului să asigure siguranța oamenilor de pe teren. Azerbaidjanul și Rusia, care a fost în mod tradițional un aliat al Armeniei, trebuie "să se asigure că oamenii sunt în siguranță în propriile case", a declarat ministrul de externe Annalena Baerbock în marja

unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU la New York. Președintele Consiliului UE, Charles Michel, a declarat în că i-a cerut președintelui azer Ilham Aliyev, în cadrul unei convorbiri telefonice, să "asigure o încetare completă a focului" și "un tratament sigur și demn al armenilor din Karabah". În plus, ajutorul umanitar trebuie să ajungă "imediat" în Nagorno-Karabah.
Azerbaidjanul și Armenia și-au adus acuzații grave una alteia în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU privind conflictul din Nagorno-Karabah.
Ministrul de externe Baerbock a făcut apel la protejarea populației civile. după cucerirea de către Azerbaidjan a regiunii Nagorno-Karabah, locuită de armeni, ambele țări au lansat acuzații grave una împotriva celeilalte în fața Consiliului de Securitate al ONU. în timp ce Armenia a vorbit de "purificare etnică" din partea trupelor, Azerbaidjanul și-a descris acțiunea în fața celui mai puternic organism al Națiunilor Unite drept o "măsură antiteroristă".
Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a făcut apel la dezescaladare: "Ceea ce au nevoie oamenii din regiune este o pace durabilă între Azerbaidjan și Armenia.
De marți dimineață, autoritarul Azerbaidjan atacă cu rachete și artilerie regiunea Nagorno-Karabah, situată pe teritoriul său și locuită de o majoritate de armeni, pentru a o cuceri. Miercuri, armenii, depășiți numeric din punct de vedere militar, s-au predat. Mulți dintre ei se tem acum că vor fi alungați din casele lor sau- dacă rămân- vor deveni ținta violențelor azerilor. Potrivit presei armene, cel puțin 200 de persoane au fost ucise și peste 400 rănite în luptele din ultimele zile.

Citește și: Cine sunt pensionarii care vor beneficia de ajutor de la Guvern. Seniorii vor primi între 600 și 1.00 de lei

Citește și: Ce se întâmplă cu tichetele de masă ale românilor „Aceasta este decizia angajatorului”

Citește și: Oana Roman a răbufnit pe Instagram! ,,Sunt atacată''. Vedeta nu mai suportă răutatea răspândită în mediul online

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.