Soldații ruşi, rămaşi fără servicii roaming, sunt gata să ucidă ucraineni pentru un telefon. Cine se opune este împuşcat

Author: Marina Ionescu

Soldații ruşi, rămaşi fără servicii roaming, sunt gata să ucidă ucraineni pentru un telefon.

Sursa: PixaBay

Rușii, gata să ucidă cetățenii din Ucraina pentru un telefon, după ce le-a fost tăiat accesul la roaming.

Operatorii de telefonie mobilă din Ucraina au dezactivat capacitatea forțelor ruse de a-și folosi canalele de comunicare în roaming, potivit gandul.ro. Astfel, soldații ruși pun mâna pe telefoanele ucrainenilor, iar cine se opune riscă să fie împușcat.

Citeste si: LIVE UPDATE A șasea zi de război. Parlamentul European ar fi acceptat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană

Soldații ruşi, gata să ucidă ucraineni pentru un telefon

Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informației al Ucrainei a informat că după ce li s-a tăiat accesul la roaming, soldații ruși ar fi recurs la atrocități, pentru a pune mâna pe telefoanele ucrainenilor.

Din păcae, cetățenii din Ucraina care refuză să renunţe la propriul telefon riscă să fie împuşcaţi, informează Serviciul de Stat pentru Comunicaţii Speciale şi Protecţia Informaţiei al Ucrainei, citat de zn.ua.

Un soldat rus a împuşcat un bărbat pentru că nu i-a dat un telefon mobil de pe care să sune acasă în Federaţia Rusă.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Volodimir Zelenski, discurs emoționant în Parlamentul European: "Ne dăm viața pentru valori, pentru dorința de a fi egali"

"Comunicaţia este unul dintre elementele cheie ale desfăşurării operaţiunilor militare eficiente. După ce au pierdut oportunitatea de a suna, forţele de ocupaţie recurg la confiscarea telefoanelor cetăţenilor. Din păcate, soldaţii ruşi continuă să demonstreze că nu au nimic de-a face cu umanitatea, deoarece un locuitor din Berdiansk a fost împuşcat pentru că a refuzat să renunţe la telefon.

Un soldat al armatei ruse a împuşcat un bărbat pentru că nu i-a dat un telefon mobil de pe care să sune acasă în Federaţia Rusă.

Aşa se desfăşoară aşa-numita ‘operaţiune militară’, al cărei scop este ‘de a proteja ucrainenii, victime ale agresiunii şi genocidului”, se arată într-un comunicat al Serviciului de Stat pentru Comunicaţii Speciale şi Protecţia Informaţiei al Ucrainei citat de  Ziare.com.

Autorităţile ucrainene îi sfătuiesc pe cetățenii care îşi pierd telefoanele în urma jafului ruşilor, să informeze operatorul cât mai curând posibil şi să ceară blocarea acestuia.

Serviciul de Comunicaţii Speciale de Stat subliniază că şi „de asta depinde securitatea statului şi viaţa ucrainenilor”.