Soluția minune pentru graviduțe - Tratamentul laser la clinica Life Dental Spa Iași

Author: Oana Picerea

De curând, conceptul Life Dental Spa s-a extins din București și în Iași, unde pacienții pot alege tratamentele stomatologice ultramoderne, minim-invazive și lipsite de durere, realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație a laserului stomatologic.

Printre pacienții care au nevoie de o ingrijire speciala a sănătății orale se numără și femeile însărcinate. Intervențiile și procedurile stomatologice trebuie atent măsurate și gândite înainte de a fi realizate, putând exista situația în care medicul specialist în stomatologie trebuie să discute cu medicul ginecolog al pacientei.

Sarcina reprezintă o perioadă foarte importantă și frumoasă din viața fiecărei femei, cu toată că vine la pachet și cu niște schimbări la nivelul cavității orale. Pe fondul dezechilibrului hormonal, gingiile pot avea de suferit, iar vărsăturile din primul trimestru de sarcină pot favoriza apariția cariilor dentare.

Astfel, pacientele care își doresc să rămână însărcinate sunt sfătuite de echipa de medici profesioniști Life Dental Spa să se prezinte la cabinetul stomatologic din Iași înainte de sarcină, pentru a-si trata problemele dentare din timp.

Care sunt principalele afecțiuni care apar în timpul sarcinii?

Pe parcursul sarcinii, femeile se pot confrunta cu următoarele probleme orale:

  • Inflamarea gingiei, cunoscută sub denumirea de gingivita de sarcină

  • Carii dentare cu evoluție rapidă din cauza vărsăturilor acide frecvente, care afectează smalțul dentar

  • Parodontoză, dezvoltată pe fondul gingivitei evoluate

  • Hipersensibilitate la nivelul dinților

    Problema majoră este cea a anesteziei, aceasta ducând la multiple controverse în ceea ce privește medicii specialiști. Bineînțeles, interesul întregii echipe de #LifeDentisti din Iași este ca sănătatea orală a viitoarei mame să fie menținută la un nivel optim, iar procedurile efectuate să nu afecteze în niciun fel dezvoltarea normală a fătului.

    Astfel, pentru a putea veni în ajutorul gravidelor, medicii specialiști Life Dental Spa Iași au ales să utilizeze tehnologia ultramodernă NEDUREROASĂ a laserului dentar, tehnologie care s-a dovedit sigură chiar și în timpul sarcinii!

    Confort sporit pentru viitoarele mămici

    Pacientele care aleg clinica stomatologică Life Dental Spa sunt destul de temătoare cu privire la cum va decurge vizita la medicul specialist în stomatologie. În primul rând, frica vine din eșecul tratamentelor stomatologice efectuate în trecut, cât și din stresul legat de siguranta acestor interventii in ceea ce priveste fătul.

    #LifeDentist-ii discuta cu viitoarele mamici, ofera suficiente informații și asigura o comunicare deschisă cu acestea, astfel încât viitoarele mămici să se simtă mult mai relaxate odată ce pășesc în cabinetul stomatologic din Iași.

    Pentru că sarcina predispune la diferite probleme dentare care pot duce la apariția durerii de dinte și a disconfortului sporit, #LifeDentist-ii recomandă laserul stomatologic pentru intervențiile realizate la pacientele însărcinate.

    Laserul dentar asigură un tratament fără ace, fără freze și fără durere, având multiple avantaje în ceea ce privește asigurarea unei experiențe de cinci stele în cabinetul stomatologic:

  • Anestezia nu mai este necesară in majoritatea cazurilor!

    Pacientele însărcinate nu mai trebuie să își facă griji cu privire la durerea resimțită în timpul procedurilor stomatologice, sau de impactul pe care posibila anestezie o poate avea asupra fătului. Grație laserului dentar, pacienta nu simte nicio durere, căci intensitatea acțiunii sale este setată în funcție de sensibilitatea resimtita de aceasta!

  • Nu există riscuri pentru făt

    Fasciculul luminos laser nu ajunge la nivelul fătului, deci nu are niciun efect asupra dezvoltării normale a sarcinii. Lumina laser este absorbită direct în țesuturile dentare la nivelul cărora acționează.

  • Vizitele la stomatolog durează mult mai puțin

    Un alt avantaj major în ceea ce privește tratamentul laser pentru gravide este reprezentat de scurtarea duratei de tratament. Ședințele se desfășoară într-un timp record, iar pacienta are parte de un confort sporit!

  • Nu există riscul de complicații

    Laserul stomatologic este bactericid, distrugând bacteriile care au dus la apariția gingivitei sau a cariilor dentare. Astfel, țesuturile sunt sterilizate, iar riscul de a dezvolta o infecție post-intervenție este redus la minimum.

    #LifeDentist-ii recomadă vizitele la stomatolog în timpul sarcinii!

    Prevenția orală este un domeniu de interes pentru echipa de medici profesioniști Life Dental Spa din Iași, care sunt de părere că este mai bine să previi, decât să tratezi. Astfel, viitoarele mame sunt sfătuite să aibă grijă, în primul rând, de igiena orală, astfel:

  • Respectarea ritulului de igienă orală zilnică, ce constă în minimum două periaje pe zi și de folosirea dusului bucal și a apei de gură

  • Efectuarea de igienizări profesionale periodice în cabinetul stomatologic din Iași, astfel încât depozitele de tartru dentar și de placă microbiană să fie curățate, diminuând riscul de evoluție a gingivitei de sarcină sau a cariilor dentare

    Vizitele periodice în cabinetul stomatologic pe parcursul sarcinii sunt deosebit de importante, căci medicul specialist poate evolua stare sănătății orale, putând să se intervină într-un stadiu incipient, atunci când e cazul.

    Efectuarea de tratamente stomatologice laser nu produce niciun risc pentru dezvoltarea normală a sarcinii, procedurile fiind minim-invazive și biocompatibile pentru organismul viitoarei mame.

    Programează-te ACUM și ai grijă de sănătatea ta orală cu ajutorul experților Life Dental Spa din Iași!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.