Soluții practice și estetice în amenajarea bucătăriei

Author: Diana Tilă

Din ce în ce mai multe persoane urmăresc metode prin care pot îmbina utilul cu plăcutul atunci când își amenajează spațiile de locuit. Bucătăria, poate cel mai important loc din casă, are incluse în organizarea ei numeroase piese de mobilier, electrocasnice și elemente de decor. Astfel, este necesar să găsești soluții adecvate pentru a asocia funcționalitatea cu estetica.

Sertarele și dulapurile înalte sunt un exemplu de soluție care te va ajuta în depozitare. Dată fiind dimensiunea considerabilă a mobilierului de bucătărie, ar fi recomandat să nu ții la vedere foarte multe alte obiecte. Adâncimea mare a sertarelor este varianta ideală pentru ca ustensilele folosite în bucătărie să își găsească locul.

Blaturile extensibile și cele mai noi modele de plăci ceramice bucătărie sunt alte soluții pe care le abordează cei dornici de o amenajare inteligentă. Poți oricând să prelungești sau să retractezi blatul, în funcție de nevoia de moment.

Armonie între utilitate și frumusețe

Armonia mediului în care locuim este un aspect pe care orice om îl urmărește. Spațiile de locuit au un impact semnificativ asupra stării de spirit, dar și asupra confortului. Pentru a asigura o armonie între utilitate și frumusețe, iată de ce trebuie să ții cont:

1. Planifică inteligent spațiul

Așa cum menționasem anterior, bucătăria este prin definiție un spațiu aglomerat din locuință. În mod normal, nu există o altă încăpere cu mai multe dulapuri, sertare sau vitrine decât în bucătărie. Astfel, dacă ți-ai propus o reamenajare trebuie să planifici cât se poate de minuțios spațiul disponibil.

În planificarea pe care o realizezi, asigură-te că cele mai important zone, precum cele de gătit, preparare și servire rămân accesibile. De asemenea, ai în vedere o accesibilitate cât mai mare față de electrocasnicele/ obiectele pe care le folosești cel mai des.

2. Materialele folosite

De la gresie, faianță, dulapuri la electrocasnice, analizează cu atenție detaliile ce țin de calitate. Materialele de calitate îndoielnică nu doar că vor avea o durată mai scurtă de folosire, ci vor și arăta neplăcut. Chiar dacă amenajarea bucătăriei te va solicita din punct de vedere financiar, recomandat este să fii sigur că faci acest efort o singură dată.

3. Elemente decorative

Leagă-te de elementele ce țin de design-ul interior și adaugă ornamente. Pentru un mediu cât mai armonios este necesar să înfrumusețezi fiecare spațiu din locuință. Plantele decorative naturale sau artificiale sunt o variantă din ce în ce mai abordată pentru decorul bucătăriilor.

4. Finisajele

Finisajele atent realizate sunt cele care vor pune punctul pe ”i” în bucătăria ta. Acestea vor definitiva ceea ce consideră oricine ca fiind definiția armoniei dintre utilitate și frumusețe.

Inovație și stil în bucătărie

Stilul și inovația tehnologică se întâlnesc în bucătărie prin intermediul diverselor detalii pentru a crea un spațiu eficient care să ofere totodată și un mediu ambiental armonios. Noile tehnologii confirmă faptul că poți aduce inovația cu costuri minime în același timp în care păstrezi stilul ales pentru design-ul interiorul bucătăriei.

Încorporarea electrocasnicelor inteligente în mobilierul bucătăriei va crea un efect dublu: îți va aduce un grad ridicat de confort și vei folosi eficient spațiul. Spre exemplu, poți opta pentru un cuptor care îți permite controlul prin intermediul unei aplicații telefonice cu funcții avansate de reglaj.

Poți adăuga inovația și stilul prin intermediul accentelor de culoare și a designului minimalist. Poți oferi unei bucătării extrem de dotate și mobilate un aer modern și spațios atât timp cât mergi pe aceste detalii. Detaliile discrete folosite în amenajare sunt cele care vor transforma un spațiu aglomerat într-unul aerisit.

Sistemele de organizare sunt alte elemente actuale care simplifică foarte mult viața. Indiferent dacă vorbim despre organizatoarele pentru tacâmuri sau cele pentru veselă, toate acestea oferă câte un mic ajutor celor ce petrec mult timp în bucătărie.

Articol susținut de Nativoshop.ro - Showroom produse premium de gresie, parchet și finisje în București

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.