Solutiile de urgenta cand ai pana de curent. Care sunt lucrurile de care ai nevoie imediat

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 04:10

Desi traim in 2016, o pana de curent nu este un lucru foarte rar intalnit in Romania, motiv pentru care ai in permanenta nevoie de cateva lucruri care sa te ajute sa faci fata unei astfel de situatii neprevazute.

Temperaturile extreme din ultimele zile ne dau batai de cap tuturor, iar gerul a provocat o multime de avarii la conductele de gaze, dar si la stalpii de electricitate. Cand afara sunt -10 grade, lipsa curentului electric te priveaza de lumina si aparate electrocasnice, dar si de caldura, in cazul in care ai centrala proprie.

Daca ti se ia curentul, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa suni la distribuitorul de energie.

Cel mai bine ar fi sa fii prevazator si sa ai deja notate in telefon toate numerele de la firmele de utilitati. Afla de la reprezentantii companiei cat va dura pana de curent si motivele producerii ei.

Odata ce stii cat o sa dureze poti aproxima daca ai suficiente resurse pentru ca lipsa curentului sa nu-ti puna probleme prea mari, de exemplu cu incalzirea.

Daca afli ca pana de curent o sa dureze mai multe ore, ia masurile adecvate: nu deschide ferestrele pentru a nu pierde caldura si economisteste bateria de la telefon sau laptop pentru a
le avea la dispozitie in caz de urgenta.

Obiectele care nu trebuie sa-ti lipseasca in cazul in te confrunti cu o pana de curent

Lumanarile si lanternele sunt obiecte mici si ieftine pe care ar trebui sa le ai in permanenta in casa. Ele isi vor dovedi utilitatea abia intr-o situatie de urgenta si vei realiza cat de mult te ajuta in astfel de momente.
Nu uita sa verifici din cand in cand daca ai baterii potrivite pentru lanterne.

Daca vrei sa mergi la sigur si pana de curent sa nu-ti provoace niciun inconvenient, unul dintre obiectele care se dovedesc a fi de mare ajutor este un generator de curent electric. Desi presupune o investitie mai mare decat niste simple lanterne, intr-un moment de criza este extrem de util si te scoate din situatii dificile.


Poti opta pentru un generator de mici dimensiuni, portabil, care iti asigura suficient curent electric pentru o locuinta. La egeneratoare.ro poti gasi mai multe produse de acest fel, in functie de nevoile tale, dar si in functie de buget. Daca stii ca urmeaza zile geroase, verifica si proviziile de combustibil- benzina sau motorina.

Chiar daca stai intr-un oras mare in care rar se intampla sa fie pana de curent electric, conditiile meteo extreme pot sa duca la situatii neprevazute.
Trebuie sa fii pregatit pentru orice tip de scenariu daca nu vrei sa petreci cateva zile fara caldura si fara nicio sursa de lumina.

Care sunt lucrurile de care ai mai putea avea nevoie:

1. Un incarcator pentru telefonul mobil;
2. O rezerva de hrană. Conservele rezista o perioada indelungata de timp, deci sunt cea mai buna alegere;
3. O trusa de prim ajutor;
4.
O sursa de incalzire de urgenta, pentru a lua masuri atunci cand sursa principala de caldura este avariata sau este insuficienta din cauza temperaturilor foarte scazute;
5. Un detector de gaze si un detector de fum. Acestea vor opri automat sursa de incalzire in caz de pericol.

Foto: Creative Commons

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: